Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter millora el “Camí dels Pous”

El Consorci del Ter millora el “Camí dels Pous”

12/07/2016
D'esquerra a dreta: Sr. Àlex Garrido, Sr. Joaquim Roca, Sr. Ramon Isern, Sr. Albert Serra i Sr. Josep Mª Aparicio
12/07/2016
Srs. Albert Serra, Àlex Garrido, Joaquim Roca i Ramon Isern
12/07/2016
D'equerra a dreta: Sr. Josep Mª Aparicio, Sr. Albert Serra, Sr. Joaquim Roca, Sr. Àlex Garrido i Sr. Ramon Isern
12/07/2016
Vista de les noves tanques instal·lades al "Camí dels Pous"
12/07/2016
Una altra imatge de les tanques
12/07/2016

Aquest estiu s’han instal·lat diverses tanques de fusta per augmentar la seguretat d’un recorregut d’1,45 quilòmetres que pertany a la Ruta del Ter

El Consorci del Ter amb la col·laboració d’Aigües Vic i la Fundació Girbau ha pogut millorar la Ruta del Ter al seu pas per Osona. En concret, s’ha fet una actuació aquest estiu en el conegut com a “Camí dels Pous”, un dels espais més singulars del recorregut en el seu tram entre Manlleu i l’embassament de Sau que recorre els meandres del Ter passant a tocar de les rescloses de Can Rifà i de Malars, en terme municipal de les Masies de Roda. El “Camí dels Pous” té una longitud d’1,45 quilòmetres, i també forma part del GR 210 (Camí Vora Ter). L’obra l’ha executat l’empresa TAC Osona.

Des de l’ens supramunicipal cada any es realitzen millores a la Ruta del Ter, per fer-la més segura, més fàcilment transitable i per acostar-la al major nombre de persones possible. En aquest sentit, gràcies a les aportacions de diferents empreses privades (Aigües Vic i Fundació Girbau) s’han pogut col·locar diversos trams de tanca de fusta rodona de doble travesser en 132 metres lineals per augmentar la seguretat dels nombrosos usuaris que hi transiten de manera habitual. A més, la col·locació d’aquesta tanca permet tant el pas a peu com en bicicleta pel mateix tram i evita que la Ruta del Ter s’hagi de bifurcar en aquest punt.

El 12 de juliol hi va haver la inauguració oficial amb la presència del president del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, els alcaldes de Manlleu, Roda de Ter i les Masies de Roda, Srs. Àlex Garrido, Albert Serra i Ramon Isern, respectivament i el gerent d’Aigües Vic, Sr. Josep Maria Aparicio.

La Ruta del Ter és una ruta de poc més de 200 quilòmetres que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de tot el recorregut es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, patrimoni natural, la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona