Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/03/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > ATLL i el Consorci del Ter signen un conveni per a la millora del riu i el territori fluvial

ATLL i el Consorci del Ter signen un conveni per a la millora del riu i el territori fluvial

14/07/2016
Després de la signatura del conveni, amb el riu Ter al seu pas per Girona
14/07/2016

- L’objectiu és col·laborar en la promoció d’estudis i accions per preservar el patrimoni natural i la sensibilització que promou el Consorci del Ter. - L’acord serà renovable anualment i va acompanyat d’una dotació econòmica de 40.000 €

El 14 de juliol el Director General d’Aigües Ter Llobregat Concessionària de la Generalitat de Catalunya, S.A., Sr. Alfredo Gutiérrez i el President del Consorci del Ter, Sr. Joaquim Roca, van firmar a Girona un conveni de col·laboració entre les dues entitats per aquesta anualitat, on ATLL aportarà a l’ens supramunicipal 40.000 euros. Aquests diners es destinaran, d’una banda a la preservació del patrimoni natural i la revalorització del patrimoni cultural d’elements vinculats a l’aigua; i d’altra banda, a la difusió i sensibilització pública a través de centres d’interpretació i punts d’informació en espais públics riberencs.

Respecte al patrimoni natural es faran actuacions de millora i manteniment de les ribes fluvials del Ter. En concret, es realitzarà un tractament de l’espai fluvial en algunes zones, per potenciar la diversitat biològica i fer possible que el Ter sigui un corredor natural amb un estat ecològic òptim de les masses forestals i els hàbitats de ribera. Està previst crear llacunes temporànies, tractar peus de vegetació al·lòctona invasora, reduir el risc d’inundabilitat amb la retirada de brancam i eliminació de massa vegetal, entre altres actuacions. Pel que fa al patrimoni cultural es realitzaran accions de forma coordinada amb els ajuntaments que formen part del Consorci amb la finalitat de recuperar elements patrimonials vinculats a l’aigua, com són rescloses, safareigs, canals, ponts, etcètera.

A més, s’ha pensat en la sensibilització pública i conscienciació ciutadana a través de l'adequació de centres d’interpretació de diferent tipologia a l’entorn del riu en equipaments o edificis de titularitat municipal vinculats a l’espai fluvial. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2024 a les 11:31h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona