Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:18/06/2018

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats organitzades amb Dipsalut d'aquest juliol permeten descobrir l’alta muntanya pirinenca

Les activitats organitzades amb Dipsalut d'aquest juliol permeten descobrir l’alta muntanya pirinenca

09/07/2017
Participants en l'activitat d'Ulldeter
16/07/2017
Foto de grup de la sortida al Collet de Barraques
19/07/2017

Aquest inici d'estiu, en el marc de l'acord de col·laboració amb Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter, s'han portat a terme dues excursions naturalistes al Ripollès. D'una banda, el 9 de juliol va tenir lloc a Setcases, al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, una sortida a Ulldeter i a l'estany de Bacivers dirigida per Ferran Gonzàlez de XATÀRDIA NATURA. En total es van caminar cinc quilòmetres, passant per boscos de pi negre i prats alpins. Es van poder observar diferents espècies de fauna com el voltor, mallerengues petites, llucaretes i moltes espècies de flora, especialment orquídies, genciana groga, tora blava, saxifraga alpina i el Delphinium montanum, una espècie endèmica a la zona, de la qual en queden molt pocs exemplars. D'altra banda, el 16 de juliol, es va fer una excursió al Collet de Barraques, a la Vall de Ribes, també dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, amb una durada de cinc hores. L'activitat va estar dirigida per Xavier Bachero del CEA Alt-Ter i es van caminar uns quatre quilòmetres, en un recorregut circular. Durant la caminada es van observar diferents espècies de fauna com el voltor, les mallerengues petites o marmotes, i també de flora, com l'ull de perdiu, el ginebre i nombroses flors de muntanya que floreixen al mes de juliol. També es van veure papallones d'alta muntanya i ramats de vaques, que pasturen els prats alpins i mantenen la vegetació a nivell herbaci i els espais oberts.

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/06/2018 a les 15:18h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona