Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS | VERSIÓ SOBRETAULA

Consorci del Ter

Data oficial:29/03/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Especialistes en espècies exòtiques invasores i en mol·luscs de rius i zones humides es reuneixen a Girona

Especialistes en espècies exòtiques invasores i en mol·luscs de rius i zones humides es reuneixen a Girona

16/10/2017
Foto de grup del Congrés d'Invasores
20/10/2017
Foto de grup dels participants en les Jornades
02/11/2017

En el marc del projecte LIFE Potamo Fauna, el Consorci del Ter, va organitzar la setmana del 16 al 21 d'octubre el "5º Congreso Nacional sobre Especies Exóticas Invasoras" i les "Jornades sobre estudi i conservació de mol·luscs de rius i zones humides"

D'una banda, hi va haver el "5º Congreso Nacional sobre Especies Exóticas Invasoras" que va comptar amb més de 90 inscrits i va tenir lloc del 16 al 18 d'octubre. A més del LIFE Potamo Fauna en l'organització hi havia el Grupo Especialista en Invasiones Biológicas (GEIB) i el Limno Pirineus. El 16 i 17 d'octubre hi va haver ponències, sessió de pòsters i la conferència inaugural a càrrec de la Doctora Belinda Gallardo, amb el títol "Especies invasoras y cambio climático, un "duo mortal" para la conservación de la biodiversidad". 

Entre les conclusions elaborades de forma consensuada entre els participants en el Congrés, investigadors, representants d'organitzacions científiques i conservacionistes, professionals, tècnics i gestors de l'Administració de l'àrea de medi ambient, destaca, instar al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a desenvolupar amb caràcter d'urgència els mecanismes necessaris per assegurar la coordinació, l'acord i el consens en la gestió entre les diferents administracions i els diferents sectors socio-econòmics, amb la finalitat de prevenir la introducció d'espècies exòtiques invasores i frenar-ne la seva expansió. També, demanen a les administracions Central, Autònomiques i Locals coordinar-se i cooperar de forma eficaç, comptant sempre amb la comunitat científica. A més, apunten la necessitat de generar més informació sobre les espècies exòtiques invasores emergents, així com més informació científica i tècnica de cara a la realització d'anàlisis de risc, així com reiteren la necessitat que les prohibicions a la importació de determinades espècies exòtiques es faci a gran escala (per exemple, no es permeti el comerç de tortugues en comptes de prohibir espècies concretes). 

D'altra banda, les "Jornades sobre estudi i conservació de mol·luscs i zones humides" van comptar amb més de 30 participants i van tenir lloc els dies 20 i 21 d'octubre. En aquestes hi va haver conferències, taules rodones, ponències i sessió de pòsters, a més d'una visita al centre de cria de nàiades del Consorci de l'Estany, situat a Porqueres. A part del LIFE Potamo Fauna, en l'organització també hi havia la Sociedad Española de Malacología (SEM) i l'Assocació Catalana de Malacología (ACM).

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2024 a les 11:31h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona