Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:19/12/2018

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova contractar treballs a l'Illa de la Pilastra i el Bosc de Can Salvatella inclosos en el Pla de Conservació Post-LIFE del Riparia-Ter

El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova contractar treballs a l'Illa de la Pilastra i el Bosc de Can Salvatella inclosos en el Pla de Conservació Post-LIFE del Riparia-Ter

TER1
Imatge de l'Illa de la Pilastra
11/12/2017

El Consell de Govern del Consorci del Ter de 9 de novembre va aprovar la contractació dels treballs de recuperació d'hàbitats riparis del riu Ter, inclosos en el Pla de Conservació Post-LIFE del projecte “Recuperació d’hàbitats riparis del riu Ter (Riparia-Ter)" executat entre els anys 2010 i 2013, tant de l'Illa de la Pilastra (zona TER1) com del Bosc de Can Salvatella a Girona (zona TER3). Els primers s'han adjudicat a Brot SLU (Empresa d'inserció Fundació Oscobe) i els segons a Bosquerols SCCL.

D'una banda, a l'Illa de la Pilastra es preveu arranjar la senyalització i elements d'us públic malmesos a conseqüència d'actes vandàlics o per riuades, així com instal·lar nous elements de senyalització i ús públic. També s'arranjarà el ferm de l'itinerari, es faran diferents desbrossades de manteniment, treballs de millora forestal i tractament de vegetació invasora amb injeccions de floema de productes fitosanitaris. 

D'altra banda, al Bosc de Can Salvatella hi ha previst una millora forestal de la pollancreda per tal de millorar l'estabilitat i la qualitat de la massa forestal, eliminant els peus més mal formats per afavorir una composició específica més propera a un bosc de ribera natural, afavorint les espècies autòctones i substituint progressivament la pollancreda de plantació. També es faran treballs de control d'espècies exòtiques invasores, especialment d'ailant. A més es realitzarà una tallada sanitària de la pollancreda eliminant peus morts, decrèpits i/o perillosos, així com dels peus que dificultin l'accés o la visibilitat a l'entorn de l'heliport i a l'hospital Trueta. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/12/2018 a les 13:01h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona