Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:12/12/2018

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter gestionarà l'Illa de la Pilastra

El Consorci del Ter gestionarà l'Illa de la Pilastra

Arxiu
Vista del Ter a l'Illa de la Pilastra
14/02/2018

El Consell de Govern de l'ens supramunicipal aprova un conveni de custòdia amb l'Ajuntament de Bescanó, propietari de la finca

El 8 de febrer el Consell de Govern del Consorci del Ter va aprovar formalitzar la col·laboració amb l'Ajuntament de Bescanó mitjançant un acord de custòdia fluvial per tal de garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial existent en l'àmbit d'actuació dels terrenys situats a l'Illa de la Pilastra, amb una superfície aproximada de 7,03 hectàrees. Aquests terrenys, situats entre Bescanó, Sant Gregori i Salt, són propietat de l'Ajuntament de Bescanó. És un espai d'un elevat valor ambiental, situat dins la Xarxa Natura 2000. El Consorci ja hi ha portat a terme nombrosos projectes de conservació i gestió, com el LIFE Riparia-Ter. Ara, el conveni vol consolidar aquesta gestió, com ja s'ha fet a altres espais del Ter en custòdia a Foixà, Colomers i Sarrià de Ter. 

Després d’haver-se inventariat l’espai i haver fet una recopilació de dades referents a les espècies, hàbitats, poblacions, ecosistemes i altres característiques concretes que engloba l'espai durant el projecte LIFE Riparia-Ter, en aquesta segona fase es pretén implementar el Pla de Conservació Post-LIFE, donant continuïtat a les tasques realitzades des de 2014, amb la finalitat de gestionar aquest valuós espai fluvial.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/12/2018 a les 14:49h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona