Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS | VERSIÓ SOBRETAULA

Consorci del Ter

Data oficial:23/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter assisteix a la presentació del llibre "Susqueda, crònica d'una catàstrofe"

El Consorci del Ter assisteix a la presentació del llibre "Susqueda, crònica d'una catàstrofe"

09/06/2018
Un moment de la presentació de llibre "Susqueda"
11/06/2018

El director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, va ser assistir a la presentació el 9 de juny a l'Auditori de la Biblioteca Carles Rahola de Girona del llibre "Susqueda, crònica d'una catàstrofe". Una ficció de Miquel Fañanàs sobre les conseqüències d'un terratrèmol localitzat prop d'Amer que provocarà esquerdes a la presa de Susqueda i, finalment, una inundació catastròfica per a Girona i altres pobles propers. L’Oriol Rovira, un periodista mig retirat i en crisi, consignarà en un blog tot aquest desgavell i contraposarà la veritat del perill imminent a la tranquiŀ litat que intenta oferir la versió oficial sobre el que està passant. Què passaria si un dia, aigües amunt del riu Ter, la presa de Susqueda comencés a esquerdar-se? Fins a on arribaria el nivell de l’aigua si els milions de metres cúbics del pantà, el més gran de les conques internes, esberlessin el formigó? Amb el perill imminent d’un esfondrament, hi hauria temps per evacuar la gent de les poblacions afectades?.

En la presentació hi van intervenir David Brusi, professor de Geodinàmica del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG); Miquel Berga, professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i editor del "Susqueda" de l'any 1983; i Joaquim Nadal, director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i ex alcalde de Girona. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 11:02h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona