Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:10/07/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter participa en el tercer intercanvi internacional de coneixements en el marc del projecte FireShepherds, que combina el silvopastoralisme i la gestió d'incendis forestals

El Consorci del Ter participa en el tercer intercanvi internacional de coneixements en el marc del projecte FireShepherds, que combina el silvopastoralisme i la gestió d'incendis forestals

29/09/2019
Explicació de la gestió feta amb ramat a la Cellera de Ter
29/09/2019
Un altre moment de l'explicació
2019
La zona abans de la pastura amb ramat
02/10/2019

El Consorci del Ter va participar el 29 de setembre en el tercer intercanvi a nivell internacional de coneixements i d'experiències reals en el marc del projecte "Pastores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era del cambio global", conegut com a FireShepherds. L'organisme és soci beneficiari del projecte junt amb 15 socis més d'Espanya, Portugal, França i Alemanya, entre els que destaquen 5 escoles de pastors. FireShepherds compta amb finançament del programa Erasmus + de la Unió Europea i està liderat per la Fundació d'Ecologia del foc i gestió d'incendis Pau Costa Alcubierre. L'objectiu és millorar la professionalitat dels ramaders i ramaderes adquirint habilitats i competències en relació a la gestió dels seus ramats en un context de risc d'incendis forestals i canvis en el paisatge que exigeix de noves fórmules de gestió públic-privada del territori.

La trobada va tenir lloc del 28 de setembre al 2 d'octubre, però el Consorci va participar en la jornada del 29 de setembre, on es va poder visitar un espai fluvial de la Cellera de Ter on s'ha pogut controlar la canya comú (Arundo donax) a través de la pastura d'un ramat. El programa detallat de les diferents visites es pot consultar al document adjunt en pdf.

D'altra banda, també per mostrar la realitat de la pastura, parlar dels avenços, els problemes i les persones vinculades a la ramaderia extensiva i els seus paisatges, la XIX International Summer School on the Environment organitzada per l'Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG) va ser sobre "Territoris de Pastura" i va tenir lloc entre el 25 i el 28 de setembre. Tècnics del Consorci del Ter hi van assistir. El programa detallat es pot consultar aquí.

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 10:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona