Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:02/04/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter porta a terme una activitat de col·locació de caixes-niu en espais en custòdia del Ter amb la participació d'escolars

El Consorci del Ter porta a terme una activitat de col·locació de caixes-niu en espais en custòdia del Ter amb la participació d'escolars

28/02/2020
Activitat de col·locació de caixes-niu amb alumnes de Bescanó
05/03/2020
Activitat de col·locació de caixes-niu amb alumnes de l'escola de Verges
12/03/2020
Activitat de col·locació de caixes-niu amb alumnes de Ripoll
16/03/2020

Els dies 28 de febrer, 5 de març i 12 de març tècnics del Consorci del Ter van portar a terme una activitat d'educació i sensibilització ambiental amb la col·locació de 46 caixes-niu en diferents espais en custòdia gestionats des de l'organisme amb centres escolars dels municipis, o de l'entorn, on es col·locaven. En total hi van participar 164 persones entre alumnes de primària i mestres.

A finals de febrer es van col·locar les caixes-niu a la zona de la resclosa d'en Joga de Bescanó amb la participació de l'escola Doctor Sobrequés del municipi. En total es van col·locar 16 caixes-niu per a pàrids i 4 per a ocells grossos. En l'activitat del 5 de març hi va participar l'Institut Escola Francesc Cambó i Batlle de Verges amb alumnes de primària que es van desplaçar, primer a l'illa i els Planters de Foixà/Colomers on van col·locar 8 caixes-niu per a pàrids, 1 per a ocells grossos i 1 per a quiròpters, i després, caminant, van anar fins a l'illa d'Avall a Jafre on van poder col·locar 8 caixes-niu per a pàrids, 1 per a ocells grossos i una per a quiròpters. Per últim, el 12 de març es va portar a terme l'activitat amb alumnes de 3r i 4t de primària dels Salesians Ripoll que van col·locar 4 caixes-niu per a pàrids i 1 per a quiròpters a la finca en custòdia del Roig. 

En el conjunt de les activitats, el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, va introduir als alumnes amb una explicació sobre l'activitat que es desenvoluparia, el lloc on es portava a terme i diferents qüestions sobre les caixes-niu i els ocells de l'entorn. Seguidament va explicar en què consistiria l'activitat de col·locació de les caixes-niu i com es portaria a terme. També es va aprofitar per explicar la problemàtica arran del temporal “Gloria” que ha malmès molts arbres on trobaven forats per a criar espècies d’ocells com les mallerengues, pica-soques, picots, raspinells, cargolets, xots, puputs, etc. Aquestes espècies són les que, entre d’altres, poden potencialment utilitzar aquests niu. 

A continuació amb els nens i nenes es va començar a caminar cap als espais en custòdia, per anar col·locant les caixes-niu, espaiades cada 100 metres aproximadament. Es va aprofitar per anar explicant a quines espècies s’adrecen, quina utilitat tenen, experiències vistes al llarg dels anys, com col·locar-les i tenir-ne cura, etc. Es varen instal·lar als arbres de les rodalies amb la col·laboració de tots els alumnes, els quals es varen mostrar molt interessants en el seu funcionament. Es va plantejar que, si tot va bé, al mes de maig s’aniria a veure el seu èxit d’ocupació i de nidificació d’ocells.

L'activitat es va poder portar a terme mitjançant el conveni de col·laboració amb Dipsalut "Salut i Natura a la Vora del Ter". 

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/04/2020 a les 19:21h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona