Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/06/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter aprova un conveni de custòdia fluvial amb l'Ajuntament de Torelló a la zona del polígon de Matabosc

El Consorci del Ter aprova un conveni de custòdia fluvial amb l'Ajuntament de Torelló a la zona del polígon de Matabosc

2020
Espai en custòdia a Torelló
20/03/2020

L'organisme passarà a gestionar vuit espais del riu Ter

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 4 de març a Ripoll va aprovar el text del conveni de custòdia fluvial amb l'Ajuntament de Torelló per una zona del polígon de Matabosc amb una superfície aproximada de 10,43 hectàrees. L'objectiu és garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial existent en aquest àmbit amb un adequat estudi, protecció, recuperació i gestió dels boscos de ribera i del conjunt de l'espai. En una primera fase, el Consorci del Ter inventariarà i recollirà totes les dades referents a les espècies, hàbitats, poblacions, ecosistemes i altres característiques de l'espai, per després elaborar les propostes de gestió i la programació anual d'actuacions previstes. Hem de tenir en compte que l'aprofitament de les planes fluvials com a terrenys aptes per al desenvolupament de molts usos ha incidit notablement en els rius i la seva dinàmica, eliminant bona part del bosc i altres formacions de ribera.

Al riu i a l'interior de la finca s'hi troben espècies com el barb de muntanya, el martinet de nit, el martinet blanc, el milà negre, el blauet, i altra fauna d'interès com la bagra, la merla d'aigua o el bernat pescaire. A més, es tracta d'un espai freqüentat per ardeids, anàtides, corbs marins i llúdrigues, entre altres.

El conveni té una vigència de quatre anys, prorrogable per períodes anuals.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona