Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:01/10/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Assistim a la primera trobada de la Taula de l'Aigua de Girona per debatre sobre el nou model de gestió del servei

Assistim a la primera trobada de la Taula de l'Aigua de Girona per debatre sobre el nou model de gestió del servei

10/06/2020
Reunió de la Taula de l'Aigua
15/06/2020

El 10 de juny, el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, va assistir a l'Ajuntament de Girona i en representació de l'organisme a la primera trobada de la Taula de l'Aigua per debatre sobre el nou model de gestió del servei en la qual hi van participar diferents entitats i organismes de la ciutat, com el Consorci. Durant la reunió es van exposar els detalls i calendari del projecte d'abastament d'aigua potable i sanejament que s'està elaborant, el qual pretén modernitzar el servei i incorporar nous criteris ambientals, participatius i de transparència. La voluntat és avançar cap a una gestió directa, un servei d'aigua totalment públic.

La reunió va comptar amb la participació dels grups municipals de l’ajuntament i d’altres formacions polítiques, així com de diferents entitats i organismes (Consorci del Ter, Aigua és Vida, l’Associació de Naturalistes de Girona, Enginyeria Sense Fronteres, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, el Campus de l’Aigua i l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona, Catalan Water Partnership i l’Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública). Aquesta és la primera trobada de la Taula de l’Aigua i al llarg d’aquest any se’n celebraran més per tal d’explicar als diferents col·lectius els progressos fets i en quin moment es troba el canvi de model de gestió.

El contracte amb la societat mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA (AGISSA) venç el 31 de desembre, però, l’Ajuntament ha iniciat l’expedient de resolució del contracte i, per tant, està previst que el nou òrgan es posi en marxa ja durant l’últim trimestre de l’any. Abans, el canvi de gestió haurà de ser aprovat pel ple municipal i, posteriorment, es podran constituir els òrgans de govern i administració de l’entitat. 

El nou servei s’encarregarà de l’abastament en alta (el transport de l’aigua des de la planta de tractament fins a l’entrada de les poblacions) i en baixa (el repartiment a totes les llars i empreses). També durà a terme el sanejament de l’aigua en baixa (el tractament i depuració de totes les aigües que s'aboquen a la xarxa de clavegueram). Pel que fa al sanejament en alta, aquesta funció està a càrrec de TRARGISA. 

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/09/2020 a les 14:30h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona