Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:30/10/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats de Dipsalut d'aquest estiu han reunit més d'un centenar de persones gràcies a set propostes diferents

Les activitats de Dipsalut d'aquest estiu han reunit més d'un centenar de persones gràcies a set propostes diferents

05/07/2020
Taller de vídeos de natura a Sant Gregori
10/07/2020
Taller de recerca d'or a Setcases
18/07/2020
Nit d'estels a la Cellera de Ter
06/09/2020
Taller de pesca científica a Sarrià de Ter
19/09/2020
Sessió de ioga a la Gola del Ter
19/09/2020
Marxa nòrdica a Sant Julià de Ramis
20/09/2020
Descens en caiac al Baix Ter
24/09/2020

Els tallers han combinat el coneixement de la natura amb la promoció de la salut

Aquest estiu, malgrat la situació de pandèmia de la Covid 19, s'han pogut realitzar set noves activitats dins l'acord de col·laboració amb Dipsalut "Salut i Natura a la Vora del Ter". Les activitats han combinat el coneixement de la natura amb la promoció de la salut i hi han participat 110 persones. Amb les circumstàncies actuals es va limitar el número de participants, s'havien d'haver inscrit prèviament i es van adoptar les mesures recomanades per les autoritats sanitàries. 

La primera activitat va ser un taller d'edició de vídeos de natura amb mòbil a Sant Gregori el 5 de juliol a càrrec de CreatiBio. La part teòrica es va fer al local de "Les Bigues" i la part pràctica, amb la gravació de vídeos, al costat del riu Llémena.

El 10 de juliol va tenir lloc la segona activitat, un taller de recerca d'or a Setcases que va estar dirigit per Carlos Benito de Bateas de Oro. Després de l'explicació inicial, els participants es van desplaçar fins a la llera del riu on van poder aprendre la tècnica amb una "batea". 

També el juliol, en concret, el dia 18, es va fer una nit d'observació d'estels a l'àrea d'acampada La Triassa de Bechdejú a la Cellera de Ter que va anar a càrrec de Josep Espigulé. Es varen observar constel·lacions, estels i planetes com Júpiter (amb els quatre satèl·lits) i Saturn, amb l'anell característic, gràcies a un telescopi. També es va poder veure el triangle d'estiu, Cassiopea, Deneb, Sirius, Vega i altres estels potents, així com l'Ossa Major, la Menor i l'estrella Polar. 

Al setembre es van fer quatre tallers més. El dia 6 un de pesca científica a Sarrià de Ter amb l'ictiòleg Quim Pou i on es van capturar diferents espècies com barbs de muntanya o anguiles, un peix migrador cada vegada més escàs. El dia 19 es va organitzar una sessió de ioga a Torroella de Montgrí-l'Estartit a càrrec de Xavier Punsola i una marxa nòrdica a Sant Julià de Ramis amb Nordic Walking Girona. Per últim, el 20 de setembre va tenir lloc un descens en caiac entre Colomers i Verges-Ultramort on es van recórrer uns 7 quilòmetres i mig del riu Ter durant unes tres hores.

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 27/10/2020 a les 15:41h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona