Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:13/05/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > En el marc del projecte Interreg Poctefa TTFS s'organitza un cicle de webinars sobre Bioenginyeria del Paisatge

En el marc del projecte Interreg Poctefa TTFS s'organitza un cicle de webinars sobre Bioenginyeria del Paisatge

2020
Webinars
13/10/2020

L'Ajuntament de Girona ha organitzat en el marc del projecte "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" a través del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020 un cicle de xerrades (webinars) sobre bioenginyeria del paisatge. El Consorci del Ter participa en el TTFS com a soci. 

La bioenginyeria del paisatge és una disciplina tècnica-científica en la qual les plantes vives s'utilitzen com a elements de construcció, juntament o no amb elements inerts (pedra, fusta, metall...) en actuacions de recuperació de l'entorn tant en el control de la erosió superficial com en l'estabilització de talussos. Actualment la crisi climàtica i l’impacte a la biodiversitat està provocant efectes secundaris com la oruga (Cydalima perspectalis) que està matant el boix Buxus sempervirens; la quitridiomicosi, causada per un fong, que està afectant els amfibis; la Cryphonectria parasitica, conegut com a xancre, un fong que està afectant els castanyers…i el COVID 19 que està afectant a la humanitat. Una de les moltes petites grans solucions és la de treballar amb recursos locals i sostenibles, és l’aprofitament dels serveis ecosistèmics…i la Bioenginyeria del Paisatge és una disciplina que serveix com a eina molt valuosa. Amb aquestes jornades pretenem fer una actualització del que s’ha fet, el que es fa i els reptes de futur de la nostra disciplina.

Els webinars duraran 1 hora i mitja. Consistiran en una breu introducció i posteriorment les xerrades de dos ponents. Es deixarà l’últim quart d’hora per a preguntes. Aquestes és rebran al xat de la plataforma. Es farà una selecció de les més representatives i s’agruparan per temàtiques per a donar les respostes. L’horari de cada webinar serà de 18:00 a 19:30h., en la data indicada per a cadascun d’ells. Els assistentes hi hauran de registrar-se mitjançant un formulari que apareixerà en la publicació dels mateixos fins les 14:00 del dia de cada webinar. Després del registre rebran un enllaç per unir-se a la xerrada en la data i hora indicades.

Podeu consultar tots els webinars i dies al document en .pdf. Allà, clicant a "INSCRIPCIÓ", s'obre un document per poder realitzar-la.

 

 

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 06/05/2021 a les 16:17h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona