Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/06/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats d’educació i sensibilització ambiental organitzades pel Consorci del Ter apleguen més de 500 persones aquest 2020

Les activitats d’educació i sensibilització ambiental organitzades pel Consorci del Ter apleguen més de 500 persones aquest 2020

26/01/2020
Taller de rastre a la neu a Queralbs
12/03/2020
Col·locació de caixes-niu a la finca en custòdia El Roig a Ripoll
12/06/2020
Tarda de natura a Camprodon
26/09/2020
Ocell anellat en el taller de Colomers
20/11/2020

Els diferents tallers i sortides s’han portat a terme mitjançant un acord de col·laboració amb l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut)

El Consorci del Ter ha col·laborat per setè any consecutiu amb l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) en el marc del projecte “Salut i Natura a la vora del Ter” amb l’objectiu de promoure els hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter; s’ha lligat la promoció de la salut pública al voltant de l’eix del riu amb la divulgació i la descoberta de l’entorn aprofitant el recurs que ofereix la Ruta del Ter. En total hi ha participat 505 persones.

Des del Consorci del Ter s’han organitzat 15 propostes diferents al Ripollès, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. Entre les activitats s’han realitzat tallers de rastres a la neu, col·locació de caixes-niu amb escolars, marxa nòrdica o tardes de natura per conèixer la biodiversitat. També s’han portat a terme activitats amb col·lectius amb risc d’exclusió social per apropar-los la natura, conèixer l’entorn i aprendre els recursos que el medi proporciona per aprendre tot divertint-se.

Enguany, degut a la Covid-19, algunes activitats – a partir de juny quan es van poder reprendre- es va haver de limitar el nombre de participants, seguint les normes dictaminades per les autoritats sanitàries. Les activitats van començar al gener i van tenir continuïtat fins l’últim cap de setmana de setembre (exceptuant el període de mitjans de març a principis de juny).

Des del Consorci del Ter es vetlla per la preservació i la posada en valor del riu Ter i el seu entorn, i ara, a través de Dipsalut s’ha intentat fomentar la pràctica de l’activitat física als municipis del Ter i afluents, intentant treballar les habilitats personals, com l’autoconeixement, el sentit crític, la gestió de les emocions, les relacions socials, l’empatia, etcètera, que es venen treballant des de Dipsalut.

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/06/2021 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona