Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:17/04/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Deixem a punt les caixes-niu instal·lades en diferents espais en custòdia fluvial per poder-les revisar aquesta primavera amb escolars

Deixem a punt les caixes-niu instal·lades en diferents espais en custòdia fluvial per poder-les revisar aquesta primavera amb escolars

13/02/2021
Caixa-niu instal·lada a Ripoll
13/02/2021
Revisió de la caixa-niu
13/02/2021
Neteja de la caixa-niu
31/03/2021

Aquest hivern des dels serveis tècnics del Consorci del Ter s’ha procedit a netejar les caixes-niu col·locades en diferents espais en custòdia fluvial per tal de tenir-les a punt per aquesta primavera, i els ocells hi puguin tornar a fer el niu. L’organisme n’ha col·locat, en els últims anys, de tres tipus: caixes-niu petites per a pàrids (ocells com mallerengues), caixes-niu més grosses per a xots o puputs i caixes-niu per a ratpenats. La col·locació de caixes-niu pot ser útil per afavorir la supervivència de les espècies, tot i que no és una solució definitiva per a protegir-les. Hem de tenir en compte que les caixes-niu són especialment útils perquè hi ha una manca important d’arbres vells amb cavitats naturals; precisament el manteniment d’uns boscos en bon estat de salut és l’únic sistema eficaç per assegurar la supervivència d’aquestes espècies.

El Consorci del Ter té més d’un centenar de caixes-niu repartides entre la finca El Roig de Ripoll, el camí vora Ter a Anglès, la zona de la resclosa d’en Joga a Bescanó, l’illa de la Pilastra i la Llémena a Sant Gregori, al Pla dels Socs de Salt, a diferents espais propers al Ter a Girona, al pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter, a l’illa i els Planters a Colomers i Foixà i a l’illa d’Avall a Jafre.

Aquesta primavera, durant el mes de maig, està previst portar a terme la revisió d’algunes d’aquestes caixes-niu amb escolars de primària i en cas d’haver-hi pollets, poder-los anellar.

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/04/2021 a les 16:05h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona