Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:20/10/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter renova la senyalització de la Ruta del Gurri i arranja diversos elements d’ús públic

El Consorci del Ter renova la senyalització de la Ruta del Gurri i arranja diversos elements d’ús públic

Estiu 2021
Noves plaques de seguiment de recorregut
Estiu 2021
Cartell situat a Roda de Ter
Estiu 2021
Cartell situat a Vic
Estiu 2021
Noves plaques instal·lades
Estiu 2021
Arranjament d'una barana de protecció
18/09/2021
Marxa nòrdica per la Ruta del Gurri
18/09/2021
Un altre moment de l'activitat de marxa nòrdica
16/09/2021

Els treballs s’han realitzat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Aigües Vic

El Consorci del Ter ha renovat i arranjat aquest estiu la senyalització i diversos elements d’ús públic de la Ruta del Gurri, que transcorre per Vic, Gurb, les Masies de Roda i Roda de Ter, amb la col·laboració i suport de la Diputació de Barcelona i Aigües Vic. L’entrada en servei del traçat que permet anar des de la ciutat de Vic fins al punt d’enllaç amb la Ruta del Ter, a Roda de Ter, va tenir lloc fa 8 anys. En aquest temps i especialment després del pas del temporal Gloria, el gener de l’any passat, es va constatar la necessitat de portar a terme un conjunt d’actuacions i millores.

En concret, s’han renovat les dues impressions dels cartells situats a l’inici i final de recorregut a Vic i Roda de Ter/les Masies de Roda, i s’ha instal·lat –de nou, ja que se’l va emportar l’aigua i no es va poder localitzar- el cartell situat en terme municipal de Gurb. També s’ha renovat la senyalització de seguiment del recorregut amb el canvi de plaques i s’ha optat per un disseny amb planxa d’alumini que ha de tenir una major durabilitat. D’altra banda, s’ha aprofitat per fixar de nou sobre el terreny diferents fites que estaven mogudes o descalçades, una barana de protecció, així com la millora d’algun punt de la passera sobre el Gurri a Gurb. Per tal de donar a conèixer aquestes millores a la ciutadania, el 18 de setembre es va organitzar una activitat d’iniciació a la marxa nòrdica en el marc del projecte “Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible (TTFS)” inclòs en la segona convocatòria del programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. El punt de trobada va ser al Molí d’en Llobet, a Vic.

La Ruta del Gurri té 12 quilòmetres i mig de recorregut bidereccional i es pot fer tant a peu com en bicicleta. En el seu moment es va prioritzar un traçat que ressegueix el curs fluvial del Gurri a través de camins existents propers a l’espai fluvial del riu. Amb la creació d’una xarxa de rutes fluvials articulades a l’entorn de la Ruta del Ter i que ressegueixen els principals afluents del riu, el Consorci conjuntament amb els municipis per on transcorren les rutes, pretén que els visitants descobreixin el territori i s’aproximin als nuclis de població.

Situat al bell mig de la Plana de Vic, el Gurri neix a Seva, als vessants nord-oest del Matagalls i, després de recórrer uns 15 quilòmetres, desemboca al riu Ter, al municipi de les Masies de Roda. Amb un recorregut en sentit sud-nord, drena els termes de Taradell i Malla, passa per l’est de Vic i, després de travessar el municipi de Gurb desguassa a les Masies de Roda. Històricament les seves aigües s’havien utilitzat per les adoberies de Vic.

Darrera actualització d’aquest contingut: 20/10/2021 a les 09:25h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona