Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:02/12/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter porta a terme diferents actuacions de conservació en les finques en custòdia fluvial de l’espai Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter”

El Consorci del Ter porta a terme diferents actuacions de conservació en les finques en custòdia fluvial de l’espai Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter”

22/07/2021
Millora de les basses
05/11/2021
Una de les basses de l'espai
Tardor 2021
Troanes retirades manualment
Tardor 2021
Deixalles recollides
22/10/2021

L’organisme ha comptat amb finançament de la Diputació de Girona, de la línia de subvencions per espais naturals

Des del Consorci del Ter aquest any s’han continuat realitzant actuacions, amb una gestió unificada, a les diferents finques en custòdia fluvial a l’espai Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter”. Els treballs s’han finançat a través de la Diputació de Girona, de la línia de subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural per a Consorcis gestors d’espais naturals d’interès natural.

S’ha actuat als espais en custòdia Riberes del Ter entre Bescanó i Sant Gregori, Ribes del Ter a Girona, Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter, finca l’illa i els Planters de Colomers-Foixà i l’illa d’Avall a Jafre.

En concret, s’han fet tasques de conservació i millora dels hàbitats de les basses existents amb l’arranjament de les condicions d’insolació d’aquestes, tractant la vegetació de l’entorn, així com instal·lant elements estructurals –troncs- i millorant la vegetació submergida afavorint la presència de macròfits, entre altres. Aquestes actuacions de millora dels hàbitats han de beneficiar tant la tortuga d’estany (Emys orbicularis), on des del Consorci del Ter els últims anys s’han alliberat 207 exemplars per recuperar l’espècie al Ter, com les poblacions d’amfibis presents, tant pel que fa a les seves possibilitats de conservació com reproducció. Al Ter s’han detectat fins a 13 espècies d’amfibis. La brigada que ha portat a terme aquestes tasques també ha fet suport als tècnics del Consorci en el control de quelonis exòtics i el seguiment dels autòctons. S’han realitzat dues campanyes de control i seguiment, a la primavera i a la tardor mitjançant trampes d’insolació i nanses amb esquer.

Per últim, s’han executat altres actuacions per a la conservació de la biodiversitat, com la retirada manual de plançons d’espècies invasores; bàsicament negundo, troana i  Ludwigia sp, així com actuacions per afavorir les possibilitats de conservació del turó europeu i la connectivitat de les poblacions, recollida de deixalles presents als espais i neteja de les caixes-niu instal·lades amb la retirada dels nius antics.

Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 07:49h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona