Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:07/07/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Realitzem una activitat d'educació ambiental amb els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Vall de Llémena

Realitzem una activitat d'educació ambiental amb els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Vall de Llémena

26/05/2022
Activitat d'educació ambiental al Ter a Sant Gregori
26/05/2022
Trampes instal·lades a la zona de l'activitat
31/05/2022

Des dels serveis tècnics del Consorci del Ter el 26 de maig vam realitzar una activitat d'educació ambiental amb els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Vall de Llémena de Sant Gregori per conèixer les tortugues autòctones, tortuga de rierol i tortuga d'estany, i el projecte de reforç poblacional de la tortuga d'estany (Emys orbicularis) que es porta a terme des del Consorci del Ter des de fa set anys. L'activitat va tenir lloc al Ter, a la zona on es fa el seguiment de tortugues aquàtiques, i per on, al llarg del matí, van anar passant els tres grups classe.

Durant l'activitat es va explicar les característiques i problemàtica de la tortuga d'estany i les diferències entre les tortugues autòctones i les exòtiques, així com els seus hàbitats i les problemàtiques derivades de la pressió antròpica a l'entorn amb la importància de tenir ecosistemes ben conservats. També es van ensenyar els diferents mecanismes per fer el seguiment; les dues trampes utilitzades, de doble obertura amb reclam i de plataformes d'insolació, comentant el seu funcionament. En el transcurs de l'activitat no es va obtenir cap captura de tortuga, però sí que es va poder ensenyar el protocol a realitzar en cas de captura a partir d'una tortuga invasora de Florida, que es va recollir dimarts. A les trampes, però, es van trobar espècies autòctones com l'anguila i la granota verda i una d'invasora, cranc americà, aprofitant per explicar la seva problemàtica.

Finalment, es va posar èmfasi en la importància de la correcta gestió de possibles mascotes d'espècies exòtiques que els alumnes puguin tenir a casa, i de conservar i mantenir els espais naturals.

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:59h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona