Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:07/07/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter us proposa conèixer l’espai en custòdia fluvial Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter

El Consorci del Ter us proposa conèixer l’espai en custòdia fluvial Pla d’en Xuncla a Sarrià de Ter

07/02/2022
Pantalla aguait situada al Pla d'en Xuncla, Sarrià de Ter
03/06/2022

Ho podeu fer a través de la fitxa elaborada pels serveis tècnics de l’ens i d’un petit vídeo a l’Instagram

Aquest mes us proposem descobrir l’espai en custòdia fluvial del Consorci del Ter, Pla d’en Xuncla, a Sarrià de Ter, a través d’una diagnosi preliminar elaborada l’any passat pels serveis tècnics del Consorci del Ter, amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquesta té l’objectiu d'emmarcar les actuacions futures a desenvolupar i que aquestes siguin coherents amb el Marc Acció Prioritària de la Xarxa Natura 2000 (ACT BIO). En aquesta diagnosi, que podeu consultar com a fitxa, aquí, s'hi recull informació sobre els valors naturals, la diagnosi del medi, els usos públics i la gestió de l'espai, a més de donar dades generals del mateix. Podeu veure un petit vídeo del Pla d’en Xuncla a l’Instagram del Consorci del Ter, @consorcidelter.

I és que el Consorci del Ter té endegada una línia de treball basada en la conservació dels espais fluvials emmarcada en la custòdia fluvial. Actualment, gestiona 7 espais emblemàtics del riu Ter que suposen més de 200 hectàrees i en porta la gestió a través de diversos convenis de custòdia fluvial, fets tant amb particulars com amb ens públics (ajuntaments, Agència Catalana de l'Aigua). La gestió que es vol portar a terme en aquests espais es basa en el desenvolupament d'actuacions que permetin la millora i conservació dels hàbitats i de les espècies pròpies dels espais fluvials, bona part d'ells inclosos a la Xarxa Natura 2000 pels seus valors naturals, tot fent-la compatible amb un ús públic racional i sostenible. En aquests espais s’hi realitza una gestió activa per a millorar-ne els ecosistemes fluvials, els boscos de ribera i les comunitats de flora i fauna existents així com, en alguns d’ells, ordenar-ne l’ús públic amb itineraris de descoberta.

La finca en custòdia del Pla d’en Xuncla són 2,1589 hectàrees que s’estenen al Pla de Can Salvatella o d’en Xuncla, aigües amunt de la desembocadura de la riera d’en Xuncla. La via verda i la Ruta del Ter travessen la finca que mena des de Girona fins a Sarrià de Ter. A l’interior de la finca, al costat del Ter, hi podem trobar un pantalla aguait per a l’observació de fauna fluvial, en especial l’ornítica. El Consorci té la finca en custòdia des del 2016 pel termini de 10 anys. L’espai està inclòs en la Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter”.

Actualment el Consorci del Ter té convenis de custòdia també a El Roig a Ripoll, Matabosch-La Bardissa a Torelló, Ribes del Ter entre Bescanó i Sant Gregori, Deveses d'en Bru a Girona, Colomers-Foixà i Illa d'Avall a Jafre. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:59h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona