Aquest dimecres ha tingut lloc l’Assemblea General de l’organisme que va aprovar l’adhesió i on es van explicar les principals línies d’actuació per l’any que ve
El Consorci del Ter ha celebrat aquest dimecres 25 de setembre l’Assemblea General al Centre Cívic Ter de Girona on s’ha aprovat la incorporació de dos nous membres a l’organisme, els ajuntaments d’Albons i Garrigoles. D’aquesta manera, l’organisme amb 25 anys de trajectòria passa a estar format per 72 ajuntaments de la conca del Ter i cinc consells comarcals: Ripollès, Osona, la Selva, Gironès i Baix Empordà. La voluntat del Consorci és anar incorporant els municipis de la conca del Ter, no només els riberencs i dels afluents. En la reunió, en la qual van assistir bona part dels representants que formen part de l’ens, va comptar també amb la presència del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur; el director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), David Vila; Pere Saló, cap del Servei Jurídic del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona en representació de la Diputació de Girona; Àlex Rocas, cap de la demarcació territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Girona; i Salvador Sosa, Cap de la Unitat d’inspecció de la Demarcació de Girona de l’ACA.
En el transcurs de l’Assemblea es va donar compte dels projectes i activitats portades a terme l’últim i es va aprovar el pressupost per l’any que ve que passa de 360.095,60 euros (any 2024) a 490.158,60 (any 2025). A més, en el transcurs de la reunió es van donar a conèixer els principals projectes i línies d’actuació de l’any que ve. Es continuarà treballant en temes de conservació de la biodiversitat i regulació d’ús públic, destacant, entre altres, el projecte pilot (en col·laboració amb I2CAT) de control d’afluència en platges fluvials, la millora de la bassa existent a la finca en custòdia les Deveses d’en Bru a Girona o la millora de la funcionalitat de la rampa de peixos de la Pilastra. També s’està treballant en un model d’ordenança d’usos públics vinculada al Pla d’Usos sobre serveis i activitats recreatives al riu Ter, un pla que es troba en exposició pública fins el 8 d’octubre. Altres actuacions que es volen tirar endavant el 2025 són l’actualització de l’inventari de patrimoni cultural fluvial vinculat als usos de l’aigua i una nova exposició del riu Ter amb material educatiu.
Seu administrativa:
Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)
08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Seu tècnica:
Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,
1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Amb la col·laboració de: