Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:05/12/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L'exposició "La esfera del Agua" es pot visitar fins el 19 de març a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt

L'exposició "La esfera del Agua" es pot visitar fins el 19 de març a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt

L'acte va tenir lloc a la Coma Cros
Un moment de la inauguració de l'exposició "La esfera del Agua". D'esquerra a dreta: Jordi Fàbrega, Jaume Torramadé, Xavier Soy i Lluís Sala
06/02/2015

La UNED de Girona i el Consorci del Ter, amb la col·laboració dels ajuntaments de Girona i Salt, van inaugurar el 5 de febrer l’exposició “La esfera del Agua” produïda en el marc de la commemoració de l’Any Internacional de l’Aigua 2013 declarat per la UNESCO. Una mostra que introdueix al visitant en el món de l’aigua, de les seves propietats químiques, així com el paper que ha tingut en la història i la civilització humana. 

En l’acte d’inauguració hi van intervenir l’alcalde de Salt, Sr. Jaume Torramadé, el president del patronat UNED Girona, Sr. Xavier Soy i el membre del Consell de Govern del Consorci del Ter, Sr. Jordi Fàbrega. L’acte es va complementar amb una conferència del tècnic del Consorci Costa Brava Lluís Sala en què va posar molt d’èmfasi en la importància de la gestió sostenible de l’aigua, amb exemples d’alguns llocs del món on, a causa de la poca aigua disponible, s’hi duen a terme pràctiques molt innovadores i alhora amb poca despesa energètica, centrades sobretot amb la regeneració d’aigua, és a dir, amb el reaprofitament de l’aigua després d’un procés de depuració.

L’exposició es podrà visitar fins el 19 de març a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt i comptarà amb visites guiades per estudiants de secundària, que a més de la mostra podran visitar el Museu de l’Aigua de Salt i realitzar activitats de descoberta a l’entorn de les Deveses i la sèquia Monar. També hi haurà un cicle de conferències sobre l’aigua a càrrec d’experts en temes vinculats a la seva gestió, la recerca i l’educació.

L’exposició consta de 21 panells i està dividida en dos blocs. El primer sobre “Aigua i Natura” tracta del cicle hidrològic, la seva relació amb el clima i els ecosistemes. El segon bloc sobre “Aigua i Societat” s’ocupa de la influència de l’ésser humà en el cicle natural de l’aigua, la contaminació, així com els recursos per accedir a l’aigua potable considerant també la relació d’aquesta amb la història, la salut i la tecnologia.

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/12/2022 a les 13:56h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona