Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/03/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Es contracten diferents treballs de millora ambiental i senyalització en espais emblemàtics del riu Ter

Es contracten diferents treballs de millora ambiental i senyalització en espais emblemàtics del riu Ter

Any 2010
Zona del Pantà de Cal Gat, Sant Joan de les Abadesses
26/02/2018

Aquests es finançaran, en part, a través d'una línia d'ajuts de la Diputació de Girona de conservació del patrimoni natural en espais d'interès natural

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter va aprovar la contractació de diferents treballs de millora ambiental i senyalització inclosos en una proposta de "Millora Amibental i Gestió de l'ús públic en espais naturals emblemàtics del riu Ter" on s'hi contemplaven diverses actuacions que han obtingut finançament a través de la línia d'ajuts de la Diputació de Girona de conservació del patrimoni natural en espais d'interès natural. En concret, s'han contractat treballs per valor d'uns 19.000 euros. 

Una de les actuacions que es portaran a terme serà l'arranjament i millora dels elements d'ús públic del Pantà de Cal Gat a Sant Joan de les Abadesses. S'hi realitzarà un canvi d'ubicació de l'aguait per facilitar el manteniment de la presa, la instal·lació d'una nova tanca i la millora de la fusta del mateix aguait que està malmesa. Un altre dels espais on s'actuarà és als entorns de la resclosa d'en Joga a Bescanó. S'hi faran actuacions de millora del bosc de ribera, eliminació d'espècies invasores i millora de condicions de l'hàbitat fluvial per a flora i fauna. També s'arranjarà el camí existent del Pla de Can Font-La Safa per fer-lo apte per a senderistes i ciclistes al terme municipal de Sant Julià de Ramis. A més s'hi contemplen actuacions de millora de bosc de ribera, eliminació d'espècies invasores i millora de les condicions de l'hàbitat fluvial per a la flora i la fauna, en especial fomentant les zones humides per a espècies d'aus, amfibis, plantes aquàtiques o tortugues d'estany i de rierol.

També, en el marc de la mateixa proposta se senyalitzaran diversos espais emblemàtics del Ter, com són el Pantà de Cal Gat, l'espai sota la Resclosa d'en Joga, el Pla de Can Font-La Safa i el Bosc de Can Salvatella, aquest últim en terme municipal de Sarrià de Ter. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/03/2019 a les 15:44h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona