Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/03/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci assisteix a la sessió informativa de l'Agència Catalana de l'Aigua per explicar els ajuts en custòdia fluvial

El Consorci assisteix a la sessió informativa de l'Agència Catalana de l'Aigua per explicar els ajuts en custòdia fluvial

15/03/2018
Imatge de la reunió al Palau Robert. Fotografia: ACA
16/03/2018

- L'ACA destinarà 1,6 milions d'euros a aquesta matèria entres els anys 2018 i 2020 - Les actuacions seran subvencionades fins a un 80% del cost

El 15 de març va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona una trobada amb entitats, entre les quals el Consorci del Ter, per explicar amb detall la línia d'ajuts per a la custòdia fluvial, que es van aprovar a finals de gener per part del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'objecte de la subvenció serà per inversions per a la realització d'actuacions de recuperació de riberes amb acords de custòdia fluvial i les actuacions en zones humides amb acords de custòdia amb l'objecte de millorar el seu estat ecològic, que es realitzin al districte de conca fluvial de Catalunya. 

Aquests ajuts en matèria de custòdia fluvial, pretenen incentivar la cooperació i la coordinació entre agents del territori, entitats i propietaris de lleres i l'administració de l'aigua, per a permetre una gestió sostenible dels espais riberencs i un compromís dels titulars i interessats a través d'actuacions de restauració, manteniment i millora d'aquests espais. Per primera vegada s'hi incorporen també les zones humides.

L'ACA  finançarà fins a un 80% del cost de les actuacions subvencionades, que duran a terme entitats sense ànim de lucre i ens locals amb acords de custòdia fluvial signats. Aquestes entitats faran tasques de restauració de les lleres dels rius i zones humides i de sensibilització sobre la importància dels ecosistemes fluvials. El pressupost destinat a aquests ajuts està previst en l'actual planifiació hidrològica catalana i en el seu Programa de mesures (2016-2021).

Actualment el Consorci del Ter té un conveni de custòdia fluvial signat amb l'ACA per a l'estudi i l'encàrrec de gestió d'actuacions de custòdia fluvial del bosc de Ribera al riu Ter als termes municipals de Foixà i Colomers. El Consorci, a més, té conveni de custòdia amb l'Ajuntament de Sarrià de Ter, n'ha aprovat un altre amb l'Ajuntament de Bescanó per l'Illa de la Pilastra, i està en converses amb altres ajuntaments i propietaris privats per incrementar el nombre d'espais en custòdia fluvial. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/03/2019 a les 15:44h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona