Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/03/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Més de 250 persones han participat en les activitats de "Salut i Natura a la Vora del Ter" d'aquest hivern

Més de 250 persones han participat en les activitats de "Salut i Natura a la Vora del Ter" d'aquest hivern

04/03/2018
Participants en la passejada pel Brugent
18/03/2018
Fotografia de grup dels participants en el taller de construcció de caixes niu a Sant Gregori
18/03/2018
Imatge del niu de cigonyes construït
20/03/2018

Enguany, el Consorci del Ter ha renovat l'acord de col·laboració amb Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter sota el títol de "Salut i Natura a la Vora del Ter". Les activitats combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut. Aquest és el cinquè any de l'acord. Des del gener d'aquest any i fins a finals d'hivern s'han organitzat cinc activitats en les quals hi han participat 259 persones. 

La primera, un taller de rastres sobre la neu a Setcases, va tenir lloc el 21 de gener, dirigit per Laura Roqué i Raül Carmona d'Ulnae Bones. Per exemple, es van poder veure rastres de guineu i llebre marcats a la neu. El dia 4 de febrer es va organitzar a l’entorn de la presa de Susqueda un taller de construcció de caixes-niu. Aquesta va estar dirigida pel Grup d’Anellament Calldetenes d’Osona (GACO). Un cop muntades es van instal·lar als arbres de les rodalies de la presa amb la col·laboració dels participants. El mateix febrer, el dia 17, es va organitzar juntament amb la Caseta de la Devesa de l’Ajuntament de Girona, una activitat d’anar a veure ocells que va acabar amb un taller d’anellament dirigit per Hubert Mas i Guillem Arrufat de l’Associació El Blauet.

El març van tenir lloc els dos últims tallers. El 4 de març  hi va haver una passejada naturalista per la nova Ruta del Brugent, camí Voramera, amb el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu; i el 18 de març un taller de construcció de caixes-niu a Sant Gregori dirigit per Miquel Gómez, Joan Aymerich i Roger Jutglar del GACO. En aquest també es va construir un niu per a cigonyes, fabricat amb branques de vinya (tòries), que són molt flexibles i llargues.

Les activitats organitzades conjuntament amb Dipsalut s'allargaran durant tot l'any. La previsió de dies es pot anar consultant a l'apartat "Agenda" de la pàgina web. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/03/2019 a les 15:44h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona