Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/03/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci tindrà en custòdia fluvial l'Illa d'Avall a Jafre

El Consorci tindrà en custòdia fluvial l'Illa d'Avall a Jafre

2013
Bassa creada a l'Illa d'Avall amb el projecte Riparia-Ter
02/05/2018

El Consell de Govern del 19 d'abril va aprovar el conveni amb l'ajuntament del municipi per a la gestió de la finca

El Consorci del Ter i l'Ajuntament de Jafre han aprovat un conveni de custòdia per a la gestió de la finca de l'Illa d'Avall, de propietat municipal, amb l'objectiu de garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial existent en l'àmbit d'actuació. L'illa té una superfície aproximada de 25,70 hectàrees. El document estableix un encàrrec de gestió al Consorci del Ter en ordre a les actuacions d'estudi, projecte i execució material de tasques destinades a la conservació, manteniment i millora de l'ecosistema fluvial present a l'àmbit d'actuació. El Consorci s'ha compromès a promoure i elaborar propostes de gestió de l'espai i a la programació anual d'actuacions previstes. 

Actualment cal redefinir el Pla de Gestió i Conservació Post-LIFE, elaborat després de la finalització del LIFE Riparia-Ter "Recuperació d'hàbitats riparis del riu Ter" (2010-2013). Un projecte, en el qual, a través del Pla de Gestió de l'Illa d'Avall es van estudiar i inventariar els hàbitats i les espècies existents i es varen definir les prioritats d'actuació. Ara, amb la redefinició del Pla de Gestió i Conservació, es podran encarar noves actuacions que permetin la millora i conservació dels hàbitats de ribera existents, així com el manteniment i la millora de les infraestructures d'ús públic creades amb el Riparia-Ter.

El Consorci també té acords de custòdia fluvial a Foixà, Colomers, Bescanó i Sarrià de Ter.

Darrera actualització d’aquest contingut: 13/03/2019 a les 15:44h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona