Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/05/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter contracta treballs de recuperació de la tortuga d'estany i els seus hàbitats al riu Ter

El Consell de Govern del Consorci del Ter contracta treballs de recuperació de la tortuga d'estany i els seus hàbitats al riu Ter

2017
Exemplars de tortuga d'estany abans d'alliberar
08/05/2018

El Consorci del Ter disposa del projecte "Recuperació de la tortuga d'estany (Emys orbicularis) i els seus hàbitats al Ter" redactat pels serveis tècnics del Consorci amb un import de 46.912,07 euros i aprovat definitivament el 22 de febrer d'aquest any. Aquest es va presentar a la convocatòria de subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies en el marc del Programa de desenvolupament rural 2014-2020 en què va rebre una subvenció de 18.316,98 euros. Ara, el Consell de Govern ha adjudicat una primera fase dels treballs que servirà, d'una banda, per fer control de peixos i decàpodes exòtics; i d'altra banda, per a la creació, conservació i millora de zones humides (inclòs ús públic).

Respecte al control de peixos i decàpodes exòtics, l'actuació s'ha contractat a Sorelló, estudis al medi aquàtic SL i es centrarà a Foixà. L'objectiu és reduir significativament la densitat de peixos exòtics i cranc roig americà d'una bassa que actualment no presenta un bon estat de conservació. 

Pel que fa a les tasques de manteniment de basses i zones humides existents i la creació de noves basses aptes per a juvenils de tortuga d'estany per tal de garantir la seva supervivència l'actuació s'ha adjudicat a Galanthus, estudi i divulgació del medi ambient i s'actuarà als termes municipals de Bescanó, Sant Jordi Desvalls, Flaçà, Sant Julià de Ramis i Foixà.

Les contractacions es van aprovar en el ple del Consell de Govern del Consorci que va tenir lloc el 19 d'abril a Sant Gregori. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2019 a les 12:36h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona