Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:30/03/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Més de 150 persones participen en les activitats de sensibilització organitzades els últims tres mesos pel Consorci del Ter en col·laboració amb Dipsalut

Més de 150 persones participen en les activitats de sensibilització organitzades els últims tres mesos pel Consorci del Ter en col·laboració amb Dipsalut

07/04/2018
Participants en el taller de fotografia naturalista
21/04/2018
Taller de pesca elèctrica a l'Illa dels Salzes
12/05/2018
Passejada pel nou itinerari de la Riera d'Osor
12/05/2018
Activitat de revisió de caixes-niu a Susqueda
27/05/2018
Participants en el taller de pesca científica al Daró
07/06/2018
Anellament d'òlibes a Sant Gregori
15/06/2018
Xerrada sobre els ratpenats a Bescanó
19/06/2018

Aquesta primavera s'han realitzat diferents activitats i tallers a través de l'acord de col·laboració entre el Consorci del Ter i Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter sota el títol "Salut i Natura a la Vora del Ter". Les activitats combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut. Aquest és el cinquè any de l'acord. Des de l'abril i fins al juny hi ha hagut set propostes diferents que han comptat amb 155 participants.

A l'abril hi va haver un taller de fotografia naturalista a Ribes de Freser dirigit per Raül Carmona de Phototrekking. Aquest va tenir lloc el dia 7 i durant el taller, per la zona de Ribes Altes, es va poder practicar fotografia de paisatge, de fauna i macro. En el trajecte es va poder observar i fotografiar diferent fauna: mallerenga blava, pit-roig, mallerenga petita i pinsà. El dia 21 d'abril es va organitzar una activitat de pesca científica a Celrà, a l'Illa dels Salzes, amb la participació de 17 persones. Es varen capturar molts barbs autòctons, alguns barbs de l'Ebre i també crancs de riu i anguiles. Es van explicar característiques d'aquestes espècies, de la fauna íctica dels rius en general i també altres aqüestions ambientals dels boscos de ribera, del riu Ter i d'ocells observats.

D'altra banda, al maig es van organitzar tres activitats. Les dues primers van tenir lloc el dia 12. Al matí es va fer un taller de pesca científica i una passejada pel nou itinerari de la riera d'Osor que va permetre observar diferents espècies com l'ànec collverd, el picot garser gros, la cuereta torrentera, mallerengues, etc. També s'observaren verns, freixes, salzes, roures i molts arbres de ribera. En el taller de pesca es van capturar nombroses exemplars de dues espècies, barb de muntanya i veró, espècie introduïda. A la tarda, a Susqueda, va tenir lloc una activitat de revisió de les 15 caixes-niu per insectívors instal·lades el febrer passat a la zona de l'embassament. Per últim, el 27 de maig es va fer un nou taller de pesca científica al Daró que estava adreçat als habitants de diferents municipis del Baix Ter. Es van capturar molts peixos, tant amb barbols com amb pesca elèctrica. En concret set espècies diferents, algunes autòctones com l'espinós, la bagra i l'anguila, però també exòtiques com la carpa, la gambúsia, el mirallet i milers de misgurns. També crancs de riu americans. 

Finalment aquest juny van tenir lloc dues activitats. D'una banda, un taller d'anellament d'òlibes a Sant Gregori el dia 7, on prèviament al mes de febrer s'hi havia construït i instal·lat un niu per a l'espècie a la zona del local "Les Vigues". I d'altra banda, el dia 15 de juny hi va haver una descoberta nocturna de ratpenats a Bescanó amb la participació de 36 persones i dirigida per Laura Torrent de Natura Montfred. Primer, a l'Estació-Punt d'Informació es va fer una presentació en Power Point sobre el món dels ratpenats, la seva biologia i els beneficis que aporten, com per exemple, el control de mosquits i altres insectes. Després, quan es va pondre el sol, es va fer una caminada fins a diferents punts propers al Ter per detectar i identificar els ratpenats. 

Les activitats de sensibilització s'allargaran tot l'any. La previsió de dies es pot anar consultant a l'apartat "Agenda" de la pàgina web.

Darrera actualització d’aquest contingut: 23/03/2020 a les 15:38h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona