Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:20/02/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats de sensibilització organitzades amb la col·laboració de Dipsalut reuneixen més de 250 participants aquest estiu

Les activitats de sensibilització organitzades amb la col·laboració de Dipsalut reuneixen més de 250 participants aquest estiu

01/07/2018
Baixada en caiac amb participants del municipi de Bordils
14/07/2018
Explicacions durant la passejada de muntanya a Fontalba
20/07/2018
Participants en el taller de ratpenats
21/07/2018
Inauguració de la ruta de la riera de les Llosses
28/07/2018
Taller de cant d'ocells a Molló
04/08/2018
Participants en el taller d'anellament d'ocells a Pardines
15/09/2018
Buscant or al Ter a Camprodon
17/09/2018

Aquest estiu, des de l'1 de juliol, s'han realitzat set activitats o tallers diferents -oberts a la ciutadania de la conca del Ter- a través de l'acord de col·laboració entre el Consorci del Ter i Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població sota el títol "Salut i Natura a la Vora del Ter". Les activitats proposades combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut. Aquest és el cinquè any de l'acord. Des del juliol i fins al 15 de setembre s'ha comptat amb 260 participants.

L'1 de juliol va tenir lloc un descens amb caiac al tram entre Colomers i Verges-Ultramort dirigit per Kayak del Ter i adreçat als habitants de Bordils. L'activitat va comptar amb 32 persones que van remar durant 2 hores i mitja per fer 7 quilòmetres i mig de riu. Durant el trajecte es van poder observar exemplars de flora i fauna exòtica i es va parlar sobre els problemes que ocasionen aquestes espècies. 

A mitjans de juliol es van fer dues passejades naturalistes. D'una banda, el 14 de juliol es va organitzar una passejada de muntanya a Fontalba, al municipi de Queralbs, que va reunir 32 participants i, d’altra banda, el 21 de juliol,  una per la nova ruta de la Riera de les Llosses que va aplegar 74 persones.

El 20 de juliol també es va fer una descoberta nocturna de ratpenats al Pasteral dirigida per Laura Torrent de Natura Montfred i que va comptar amb 25 assistents, i a finals de juliol, el dia 20, va tenir lloc un taller de cant d’ocells a Espinavell, Molló, que va aplegar 24 persones. Es va fer un recorregut de set quilòmetres durant el qual es van poder escoltar i veure la majoria d’espècies forestals de la zona, igual que un gran espectacle de papallones amb 48 espècies diferents, inclosa una raresa a la zona com l’Apatura iris.

A l’agost es va fer un taller d’anellament d’ocells a Pardines, en el marc de la seva festa major, dirigit pel CEA Alt-Ter i que va aplegar una cinquantena de persones, i ja al setembre, el dia 15, un taller de recerca d’or a Camprodon a càrrec de Bateas de Oro, on es van acabar trobant diferents partícules d’or al Ter.

Les activitats de sensibilització s’allararan tot  l’any. La previsió de dies es pot anar consultant a l’apartat “Agenda" de la pàgina web.

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/02/2019 a les 12:01h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona