Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:21/02/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presideix l'acte de commemoració dels 20 anys del Consorci del Ter

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, presideix l'acte de commemoració dels 20 anys del Consorci del Ter

01/12/2018
El President de Consorci entregant al President de la Generalitat el càntir. Fotografia: Glòria Sanchez Bartolomé
01/12/2018
Parlametn del President del Consorci del Ter, Quim Roca. Fotografia: Glòria Sanchez Bartolomé
01/12/2018
Ramon Sitjà i Xavier Corominas en el torn de parlaments. Fotografia: Glòria Sanchez Bartolomé
01/12/2018
Acte de celebració dels 20 anys. Fotografia: Glòria Sanchez Bartolomé
01/12/2018
Fotografia conjunta dels participants a l'acte dels 20 anys. Fotografia: Glòria Sanchez Bartolomé
05/12/2018

La celebració va tenir lloc al vapor Burés d'Anglès

L'1 de desembre el Consorci del Ter va commemorar els 20 anys de l'ens amb un acte institucional a la sala 1 d'octubre d'Anglès que va ser presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. També hi va assistir el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el diputat adjunt d'Esports de la Diputació de Barcelona, Pere Pons; el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila; i la delegada territorial de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, entre altres autoritats. En el torn de parlaments, després de la benvinguda a càrrec de l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset i de la presentació del llibre "Petjades del Ter", van intervenir els fundadors del Consorci, Ramon Sitjà (alcalde de Manlleu entre 1995 i 1999, primer President del Consorci del Ter) i Xavier Corominas (alcalde de Salt entre 1991 i 1999, primer Vicepresident del Consorci del Ter). Un dels moments més emotius va ser quan l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va llegir una carta escrita per la Consellera Dolors Bassa (membre del Consell de Govern del Consorci del Ter entre 2007 i 2011) des de la presó de Puig de les Basses. 

El President del Consorci del Ter, Quim Roca -en el seu parlament- va destacar que "som un dels Consorcis de Catalunya amb més ajuntaments i consells comarcals. Per tant, la força del món local és molt clara i present. Una força que pren més rellevància avui en dia. Ajudar a molts municipis petits, mitjans o grans a arribar més lluny i en aprofundir o desenvolupar accions o projectes on no s’hi hagués pogut arribar d’altre manera ha estat, és i serà el nostre objectiu. Segurament ens hem convertit en un ens que és, no només important, sinó imprescindible per al món local i per a la gestió dels nostres espais naturals fluvials d’una manera conjunta". 

En l'acte hi van assistir bona part dels representants dels 68 ajuntaments i 5 consells comarcals que formen part del Consorci del Ter, així com representants que havien format part del Consell de Govern des del 1998. En el transcurs del mateix es van projectar diferents vídeos sobre l'organisme, un dels quals recollia les fotografies realitzades el juliol passat, quan es va donar el tret d'inici a la celebració dels 20 anys, portant aigua amb un càntir des del naixement del Ter fins a la desembocadura, seguint els més de 200 quilòmetres del recorregut de la Ruta del Ter. Un acte "simòbilic", fent palesa la unió entre els municipis i les comarques a través de l'aigua del riu Ter a través de la participació dels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels municipis consorciats. Precisament, el càntir que va portar l'aigua, el President del Consorci li va entregar al President de la Generalitat, juntament amb un exemplar el llibre editat pels 20 anys. 

La celebració es va acabar amb un tast de productes del territori de Girona Excel·lent.

 

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/02/2019 a les 12:01h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona