Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/05/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter assisteix a la presentació d'un llibre sobre els usos de l'aigua a la Girona preindustrial

El Consorci del Ter assisteix a la presentació d'un llibre sobre els usos de l'aigua a la Girona preindustrial

27/02/2019
Presentació del llibre a Girona
28/02/2019

Es tracta d'una publicació basada en el projecte "L'aigua a la Girona preindustrial", guanyador de la primera beca de recerca Històrica Lluís Batlle i Prats.

El director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, va assistir a la presentació del llibre "Els usos de l'aigua a la Girona preindustrial, del s.XIV als inicis del s.XVIII" que va tenir lloc a la Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona. La presentació va anar a càrrec del tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas i de l'autor Albert Reixach, guanyador de la primera edició de la beca de recerca Històrica Lluís Batlle i Prats. Aquesta convocatòria, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i l’Institut d’Estudis Gironins a través del Museu d’Història de Girona, té per objectiu aprofundir en el coneixement de diversos aspectes històrics de la ciutat.

La publicació analitza les implicacions socials de la gestió dels recursos hídrics de la ciutat de Girona a partir d'una anàlisi exhaustiva dels usos i els aprofitaments de què fou objecte l'aigua i de com, tot plegat, es reflecteix en importants aspectes socials, polítics i, fins i tot, identitaris de Girona abans de la industrialització.

A més, durant l'acte es va donar a conèixer també el treball guanyador de la segona edició de la beca, que porta per títol “Pere Sacoma, el constructor de la Girona medieval (c. 1340-1394)”. En aquest cas, el projecte de Josep Maria Gironella tracta aspectes encara molt desconeguts de la vida quotidiana de la societat medieval de la ciutat i de l'economia local de l'època, singularment en l'àmbit de la indústria o manufactura de la pedra de Girona, i també quedarà recollit en un llibre que es publicarà properament. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/05/2019 a les 12:36h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona