Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/06/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova la contractació del servei de control d'ailant i iuca a la finca en custòdia l'Illa i els Planters

El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova la contractació del servei de control d'ailant i iuca a la finca en custòdia l'Illa i els Planters

2019
Iuca que s'ha de tractar a Foixà
2019
Ailants que s'han de tractar a Foixà
25/04/2019

En el Consell de Govern de l'11 d'abril que va tenir lloc a les Masies de Voltregà es va aprovar la contractació del servei d'eliminació i control de dues espècies exòtiques invasores, l'ailant (Ailanthus altissima) i la iuca (Yucca sp.) a la finca que té en custòdia el Consorci del Ter a l'Illa i els Planters a Colomers i Foixà. L'actuació està inclosa en el programa INTERREG V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020, amb el projecte "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)", inclòs en la segona convocatòria, i de la qual n'és soci beneficiari el Consorci del Ter. Els treballs, adjudicats a Galanthus, Estudi i Divulgació del Medi Ambient per un import màxim de 4.500 euros (IVA inclòs) consistiran en l'eliminació de iuques mitjançant mitjans manuals, arrencada de tota la planta i tot el seu sistema radicular. Posteriorment caldrà eliminar les restes. També es realitzaran treballs de control d'ailant, prèvia desbrossada per a facilitar l'accés als peus a tractar. El tractament es farà seguint el protocol de control químic de l'ailant de la Diputació de Girona. D'altra banda, es tallaran i eliminaran restes de fusta morta, així com, puntualment, es contempla la crema de restes vegetals en punts inaccessibles i per a eliminar restes dels diàmetres no aprofitables. Les actuacions es portaran a terme aquesta primavera.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona