Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:22/10/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter participa en un intercanvi internacional a Alemanya en el marc del projecte FireShepherds, que combina el silvopastoralisme i la gestió d'incendis forestals

El Consorci del Ter participa en un intercanvi internacional a Alemanya en el marc del projecte FireShepherds, que combina el silvopastoralisme i la gestió d'incendis forestals

Maig 2019
Reunió amb els diferents socis
Maig 2019
Visita zona de pastura
Maig 2019
Zona de pastura
Maig 2019
Visita centre d'educació ambiental
Maig 2019
Foto de grup dels participants en la trobada
05/06/2019

Entre el 27 de maig i el 29 de maig, la tècnica de projectes del Consorci del Ter, Teia Puigvert, va prendre part a Neumarkt in der Oberpfalz, Alemanya, en la primera reunió a nivell internacional d'intercanvi de coneixements i d'experiències reals en el marc del projecte "Pastores del siglo XXI: mejora del profesionalismo en el manejo de ganadería extensiva, incendios forestales y paisaje en la era de cambio global", conegut com a FireShepherds. L'organisme és soci beneficiari del projecte junt amb 15 socis més d'Espanya, Portugal, França i Alemanya, entre els que destaquen 5 escoles de pastors. Fire Shepherds compta amb finançament del programa Erasmus + de la Unió Europea i està liderat per la Fundació d'Ecologia del foc i gestió d'incendis Pau Costa Alcubierre. L'objectiu és millorar la professionalitat dels ramaders i ramaderes adquirint habilitats i competències en relació a la gestió dels seus ramats en un context de risc d'incendis forestals i canvis en el paisatge que exigeix de noves fórmules de gestió públic-privada del territori.  

En l'intercanvi d'Alemanya, el segon dels cinc previstos fins el 2021, es va conèixer de primera mà l'experiència que es porta a terme a la zona de Neumarkt a través de la Landcare Association Neumarkt. En concret es va poder conèixer la gestió que fan del paisatge, com pasturen els ramats a la zona o com comercialitzen els productes locals. De fet, el projecte busca contribuir a la prevenció d'incendis forestals, incrementar la qualitat dels productes i sostenir econòmicament el treball dels pastors. El programa detallat de la visita es pot consultar al document adjunt en pdf.  

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:01h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona