Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:17/10/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats de "Salut i Natura a la vora del Ter" d'aquesta primavera han reunit una vuitantena de persones

Les activitats de "Salut i Natura a la vora del Ter" d'aquesta primavera han reunit una vuitantena de persones

08/04/2019
Foto de grup dels participants en la ruta en bicicleta elèctrica
09/05/2019
Revisió de caixes-niu a la Selva
25/05/2019
Passejada de natura a Ripoll
25/05/2019
Batnight a Ripoll
02/06/2019
Explicació inicial abans dels descens en caiac
18/06/2019

Des de l'abril i fins a finals de juny, el Consorci del Ter ha portat a terme quatre activitats d'educació i sensibilització ambiental a través de l'acord de col·laboracio amb Dipsalut "Salut i Natura a la vora del Ter" en les quals hi han participat 86 persones. Aquestes combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut i aquest és el sisè any consecutiu que es porten a terme.

La primera activitat va tenir lloc el 8 d'abril i va servir per descobrir la futura Ruta de l'Onyar en bicicleta elèctrica. Es van recórrer 42 quilòmetres i es van poder observar diferents espècies de fauna com l'aligot, les primeres orenetes, falciots i corriols petits, així com la floració d'algunes espècies de plantes típiques de boscos de ribera. 

La següent activitat va tenir lloc el 9 de maig i va consistir en la revisió de les caixes-niu instal·lades a Susqueda (el febrer de 2018) i Anglès (el febrer de 2019) a càrrec del Grup d'Anellament de Calldetenes d'Osona (GACO). Des de l'entitat, els seus resonsables, van anar explicant diferents qüestions sobre les espècies que s'hi van trobar criant i també es van anellar els polls que tenien l'edat adequada per fer-ho. En les caixes es van trobar totes les possibilitats (ous, ocells covant, ocells que encara ponien, polls joves, polls més grans...). Del total de 32 caixes-niu, 30 estaven ocupades, sobretot per mallerenga blava i mallerenga carbonera, i una probablement per mallerenga emplomallada.

A finals de maig, el dia 25, es va organitzar una tarda-vespre de natura a Ripoll, on hi van haver dues activitats. A la tarda es va fer una passejada de natura conduïda pel biòleg Miguel Àngel Fuentes per l'entorn de la Ruta del Ferro, en direcció Sant Joan de les Abadesses; i al vespre una sortida de descoberta de ratpenats (Batnight) amb una xerrada introductòria sobre els mateixos a càrrec de la biòloga Laura Torrent. Entre les dues activitat es van poder identificar nombroses plantes (orquídies, herba blava, arç blanc, card, fràngula...), així com ocells, amfibis i rèptils, i ratpenats (pipistrel·la comuna, pipistrel·la nana, ratpenat de vores clares, ratpenat d'aigua). 

I per últim, el 2 de juny, es va fer un descens en caiac entre Colomers i Verges amb la participació de 24 persones. L'activitat va durar unes 3 hores recorrent 7 quilòmetres i mig de riu. Durant el trajecte es van observar els boscos de ribera, tant els formats per espècies autòctones (àlbers, salzes, pollancres, freixes, etc.) com la presència continuada d'espècies invasores (ailant, negundo, canya, robínia), i es va aprofitar per explicar els problemes que ocasionen aquestes espècies als boscos en galeria del Ter.

La previsió d'activitats organitzades es pot consultar a l'apartat "Agenda" de la pàgina web. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2019 a les 15:52h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona