Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/06/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter organitza a Bescanó una activitat per recordar la barca de llibant que creuava el Ter desapareguda fa uns 50 anys

El Consorci del Ter organitza a Bescanó una activitat per recordar la barca de llibant que creuava el Ter desapareguda fa uns 50 anys

16/06/2019
Activitat recordant la barca de llibant del Ter
16/06/2019
Activitat recordant la barca de llibant del Ter
16/06/2019
Activitat recordant la barca de llibant del Ter
16/06/2019
Activitat recordant la barca de llibant del Ter
16/06/2019
Els organitzadors a l'Estació-Punt d'Informació de Bescanó
19/06/2019

El 16 de juny es va poder navegar pel riu amb barca tradicional fluvial a l'antic pas de barca entre Bescanó i Sant Gregori

El Consorci del Ter amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell -membre de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial-, l'Associació Salanca Rems i Veles de Sant Hipòlit de Salanca (Catalunya Nord), els ajuntaments de Bescanó, Sant Gregori i Salt i el Museu de l'Aigua de Salt va organitzar el dia 16 de juny al matí una activitat de navegació a l'antic pas de barca de Bescanó per recordar la barca de llibant que havia estat necessària abans que es construïssin els ponts per molts pobles per on transcorre el riu. Abans de l'activitat, hi va haver una taula rodona amb una explicació sobre el pas de barca entre Bescanó i Sant Gregori a l'Estació-Punt d'Informació de Bescanó.

Per l'activitat, l'Associació Salanca Rems i Veles va cedir set barques especials per navegar en espais de poca fondària, com ara estanys o rius, a banda de comptar amb les embarcacions d'alguns membres de la Federació i una barca construïda pels alumnes de l'Institut Brugulat de Banyoles. La barca de llibant és un tipus d'embarcació de fons pla que es maniobra amb una espècie de cable -anomenat llibant- que va d'un costat a l'altre de la riba. Aquestes barques carregaven persones, bestiar i mercaderies, i feien el trajecte d'un costat a l'altre per un determinat preu. A més del pas de barca que unia la riba de Bescanó amb la de Sant Gregori, també n'hi havia entre Bonmatí i Vilanna, o d'Anglès a la Cellera, entre altres.

La iniciativa es va poder portar a terme en el marc del projecte Interreg "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Têt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" i que està finançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020. 

Podeu veure un petit vídeo amb imatges de la jornada aquí.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona