Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:17/10/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci assisteix a la conferència i taula rodona sobre "La dimensió social en la gestió dels espais naturals" organitzada per la Universitat de Girona

El Consorci assisteix a la conferència i taula rodona sobre "La dimensió social en la gestió dels espais naturals" organitzada per la Universitat de Girona

19/06/2019
Conferència inaugural
20/06/2019

El 19 de juny el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, va assistir a la jornada sobre "La dimensió social en la gestió dels espais naturals" que va començar amb una conferència inaugural del Doctor Amran Hamzah de la Universitat de Tecnologia de Malàisia que portava per títol "Players, trends, and challenges in community-based governance in protected areas worlwide". La jornada estava organitzada pels Campus Cohesió i Compromís Social, Patrimoni Cultural i Natural i Turisme de la Universitat de Girona (UdG) i va tenir lloc a l'Auditori Manel Xifra del Parc Científic i Tecnològic de Girona. Després de la conferència inaugural es van presentar diferents casos pràctics i hi va haver una taula rodona.

Els espais naturals, especialment els protegits, sovint esdevenen una cruïlla de camins on conflueixen interessos per defensar valors ambientals, culturals, socials i econòmics, i entre aquests últims, especialment els turístics. Quin paper tenen les comunitats locals en les decisions rellevants per a aquests territoris? Quins models de governança s'hi apliquen? Són efectius? Aquestes i altres qüestions són les que es van tractar en aquesta jornada de presentació i debat, amb l'objectiu d'analitzar des d'una perspectiva crítica i multidisciplinar la integració de la dimensió social dins dels processos de gestió i organització dels espais naturals. En moments en el què Consorci està definint el Pla d’Usos del Ter, i està gestionant activament la Ruta del Ter, conèixer experiències similars sempre és d’interès per aplicar fórmules d’èxit en d’altres punts del món al nostre territori.

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2019 a les 15:52h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona