Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:07/12/2019

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter contracta actuacions de control de budleia a la capçalera del riu Ter al seu pas per Vilallonga de Ter

El Consorci del Ter contracta actuacions de control de budleia a la capçalera del riu Ter al seu pas per Vilallonga de Ter

2019
Budleia
15/07/2019

El Consell de Govern del 4 de juliol va aprovar la contractació d'actuacions per al control de budleia (Buddleja davidii) a la capçalera del riu Ter a Vilallonga de Ter, aigües avall del pont de Catllar. Aquesta espècie exòtica manté rodals a la zona de l'Alt Ter, especialment després de les riuades del passat octubre que en van provocar una proliferació. De fet, el Consorci del Ter des de fa deu anys esmerça esforços per controlar aquesta invasora a l'Alt Ter. Els treballs de control de la budleia s'iniciaran per la part més alta del riu per evitar que la planta es dispersi aigües avall. El tractament dels peus es realitzarà seguint el protocol de control de la Diputació de Girona i el Consorci del Ter. 

Els treballs s'han adjudicat a la Fundació MAP per un import de 3.711 euros, IVA inclòs. Aquests es financen a través del projecte Interreg POCTEFA "Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible - Tèt, Ter, Fluvià i Segre (TTFS)" que té per objectiu contribuir a la sensibilització ambiental i cituadana sobre els valors naturals dels rius en espais urbans, facilitar l'accés i ús ciutadà dels espais fluvials i la creació de productes turístics fluvials sostenibles on el nexe són els rius pirenaics-mediterranis. El Consorci del Ter és soci del projecte juntament amb l'Ajuntament de Girona, l'Ajuntament de Lleida, l'Oficina de Turisme de Perpinyà i la Communaute Urbaine Perpignan Mediterranee (que n´és el cap de fila).

Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2019 a les 09:19h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona