Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:10/07/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter aprova la contractació de treballs de manteniment i millora en espais en custòdia fluvial

El Consorci del Ter aprova la contractació de treballs de manteniment i millora en espais en custòdia fluvial

Gener 2019
Espai en custòdia, l'illa i els Planters a Foixà
16/07/2019

El Consell de Govern del 4 de juliol va aprovar la contractació de les actuacions a realitzar aquest 2019 per a la gestió dels espais en custòdia a E.I. Brot Serveis Integrals de Jardineria SLU per un import màxim de 10.000 euros, IVA inclòs. El Consorci té set espais riberencs del riu Ter en custòdia, i a través d'aquest conveni s'actuarà a l'illa i els Planters a Foixà i Colomers, l'illa de la Pilastra a Bescanó i Sant Gregori, als entorns de la resclosa d'en Joga a Bescanó, l'illa d'Avall a Jafre i al Pla d'en Xunclà-parcel·la de Can Salvatella de Sarrià de Ter. La custòdia fuvial és una estratègia que permet implicar el Consorci del Ter amb diferents agents del territori (administracions, propietaris i usuaris) en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics dels ecosistemes aquàtics. 

Les actuacions enguany consisteixen en el manteniment dels itineraris que hi ha en aquests espais i que sumen uns 8 quilòmetres globals de recorregut, desbrossant i retirant del traçat possibles arbres caiguts o tombats, l'eliminació de restes i recollida de deixalles. També es portarà a terme l'arranjament del ferm dels itineraris, en cas que sigui necessari, i el manteniment dels elements d'ús públic i senyalització. A més es farà manteniment dels corriols per a fer seguiment de tortuga d'estany en els punts on s'han fet alliberaments. D'altra banda, en els treballs s'inclou el subministrament i instal·lació de 50 caixes niu per a ocells (40 per a pàrids i 10 per a espècies de major mida com mussols, xots...) i 20 de ratpenats. Per últim, es realitzaran treballs forestals de millora dels hàbitats de ribera i control d'espècies invasores. En concret, algunes de les feines a desenvolupar consistiran en tractament de vegetació invasora amb injeccions a floema de productes fitosanitaris, l'arrencada manual de plançons d'espècies invasores, treballs de desbrossada selectiva de bardissa o altres tipus de sotabosc, treballs de desbrossada de canya, retirada de deixalles de les zones tractades, treballs de tallat, trossejat i desbrancatge amb motosserra i retirada d'acumulacions de fusta i altres restes dipositades d'avingudes. 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 10:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona