Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:07/07/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Aprovació inicial del projecte executiu d'actuacions de recuperació de la connectivitat al riu Ter entorn la resclosa de la Pilastra

Aprovació inicial del projecte executiu d'actuacions de recuperació de la connectivitat al riu Ter entorn la resclosa de la Pilastra

Bescanó
Imatge de la resclosa de la Pilastra
19/07/2019

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter del 4 de juliol va aprovar inicialment el projecte executiu de recuperació de la connectivitat al riu Ter a l'entorn de la resclosa de la Pilastra, ubicada a Montfullà, amb un cost d'execució valorat en 141.980,34 euros, IVA inclòs i que es troba en fase d'exposició al públic fins el 2 de setembre. 

La resclosa de la Pilastra té un problema de sedimentació i rebliment que cal resoldre per garantir-ne la funcionalitat i, a més, suposa un obstacle important per al pas dels peixos riu avall. Per aquest motiu, les actuacions que s'executaran preveuen realitzar un connector ictícola - una escala de peixos- que permeti el trànsit de les diferents espècies presents en aquest tram del riu Ter, facilitant-ne la propagació i la migració. Per garantir la funcionalitat del dispositiu, a banda de poder disposar del cabal suficient i les condicions de l'entorn adients, caldrà efectuar diverses feines complementàries com la reparació de les comportes de la sèquia Monar. La recuperacó de la funcionalitat a les comportes de la sèquia Monar permetrà garantir els cabals necessaris per al pas de peixos en èpoques de cabals mínims i, al mateix temps, assegurarà una quantitat d'aigua suficient per al reg de les hortes de Santa Eugènia. La sèquia Monar transcorre des de Montfullà fins al riu Onyar passant per les deveses i hortes de Salt i Santa Eugènia i actualment està dirigida per una comissió gestora de la qual formen part els ajuntaments de Girona, Salt i Bescanó.

L’àmbit del projecte s’ubica als entorns de l’illa de la Pilastra, al límit entre els termes municipals de Sant Gregori, Bescanó i Salt. El projecte es desenvoluparà a les ribes i dins la llera del riu Ter; aquest àmbit s’inclou dins la ZEC “Riberes del Baix Ter”, que forma part de la Xarxa Natura 2000 (codi ES5120011).

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/07/2020 a les 13:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona