Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:01/06/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Els primers resultats del projecte SUDOANG revelen que l’anguila és una de les espècies íctiques més abundants al riu Ter

Els primers resultats del projecte SUDOANG revelen que l’anguila és una de les espècies íctiques més abundants al riu Ter

Primavera 2019
Mostrejos al Ter
Primavera 2019
Mesurant una anguila
Primavera 2019
Exemplar d'anguila
08/08/2019

Durant la passada primavera es va portar a terme la primera campanya de mostreig del projecte SUDOANG per membres de l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona. Aquest projecte europeu, del qual el Consorci del Ter és Membre Associat, té com a principals objectius oferir noves eines de gestió i mètodes comuns que puguin contribuir a la conservació de l’anguila europea a la zona SUDOE (Espanya, França i Portugal). Després de dissenyar conjuntament els protocols de seguiment, aquests s’han aplicat simultàniament a 10 conques pilot, una de els quals és la del riu Ter. S’han realitzat captures científiques amb pesca elèctrica a diferents trams del curs principal, des de Bonmatí fins a la desembocadura, així com als principals afluents. A cada tram s’ha determinat la densitat d’anguiles, la distribució de talles i s’ha caracteritzat l’hàbitat. L’anguila ha estat l’espècie amb un distribució més àmplia, present a pràcticament tots els trams estudiats. Tot i que és també una de les més abundants, l’estudi ha permès comprovar que, en general, les densitats de peixos són en general molt baixes, possiblement afectades per les importants avingudes de la tardor passada . D'altra banda, del total de 17 espècies capturades, només 4 corresponen a espècies autòctones. La resta (76,5%) han estat espècies exòtiques o translocades, algunes d’elles en clara expansió com és el cas del barb roig. Els propers mostrejos haurien de permetre obtenir més informació sobre el poblament d’anguiles a la conca del Ter i seguir avançant en el coneixement d’aquesta espècie així com dels principals impactes que amenacen la seva conservació.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona