Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/03/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova convenis amb els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori per al manteniment d'entorns fluvials al seu pas pels municipis

El Consell de Govern del Consorci del Ter aprova convenis amb els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori per al manteniment d'entorns fluvials al seu pas pels municipis

Novembre 2019
Aguait de l'Illa de la Pilastra instal·lat amb el LIFE Riparia-Ter
27/11/2019

Es tracta del conjunt de l’espai fluvial entre Vilanna i l'Illa de la Pilastra

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 14 de novembre a Anglès va aprovar dos convenis amb els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori per al manteniment d'entorns fluvials que es troben dins la Xarxa Natura 2000, a l'espai PEIN "Riberes del Baix Ter" (ES5120011), mitjançant acords de Custòdia Fluvial. 

El primer és entre el Consorci del Ter i l'Ajuntament de Bescanó per al manteniment de les ribes del Ter en l’espai fluvial entre Vilanna i el poble de Bescanó, que inclou un tram llarg de bosc de ribera del marge dret del Ter, posant especial èmfasi a la façana urbana del municipi i al sector de la resclosa d'en Joga. En aquest tram, el Consorci del Ter es compromet a promoure i a elaborar les propostes de gestió de l'espai i la programació anual d'actuacions previstes. El conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2020 amb una vigència de quatre anys, podent ésser prorrogat de mutu acord per períodes anuals. L'Ajuntament de Bescanó adquireix el compromís d'aportar un mínim de 2.000 euros cada any. El Consorci farà el manteniment anual dels itineraris, accessos i camins dins de l'àmbit, així com realitzarà accions de millora ambiental de la seva fauna i flora, segons criteris tècnics i sempre donant continuïtat a les actuacions realitzades en aquest àmbit i zones veïnes. 

El segon és entre el Consorci del Ter i els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori per al manteniment i gestió de l'Illa de la Pilastra després de la finalització del conveni de 5 anys, signat el 2014, un cop acabat el projecte LIFE Riparia-Ter (2010-2013) que va realitzar actuacions en aquest àmbit. L'espai té una superfície aproximada de 7 hectàrees, és propietat de l'Ajuntament de Bescanó i es troba situat al municipi de Sant Gregori. El conveni tindrà una vigència de quatre anys des de la seva signatura, prorrogable de mutu acord anualment. Els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori aportaran cadascun d'ells un mínim de 2.000 euros cada any. El Consorci del Ter es compromet a fer un manteniment anual dels itineraris, accessos, plafons, indicacions i de l'aguait dins de l'àmbit, així com realitzar accions de millora ambiental de la seva fauna i flora, segons criteris tècnics i donant continuïtat a les actuacions fetes els últims anys de gestió de l'espai. En aquest espai hi ha disponible una important superfície on es poden desenvolupar els hàbitats de ribera potencials i complementar les actuacions portades a terme durant el projecte LIFE Riparia-Ter. Tant en un tram com en l’altre, es gestionarà l’espai per constituir enclavaments que permetin la recuperació o potenciació dels hàbitats per a diverses espècies de flora i fauna aquàtica d'interès. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/03/2024 a les 11:31h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona