Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:28/05/2020

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > L’ACA actua d’emergència per eliminar els residus orgànics i inorgànics amuntegats després del temporal Gloria

L’ACA actua d’emergència per eliminar els residus orgànics i inorgànics amuntegats després del temporal Gloria

01/04/2020
Actuació pont avall de Bonmatí, entre Vilanna i Contestins. Autor: Aleix Comas
18/03/2020
Una altra imatge de les actuacions. Autor: Aleix Comas
01/04/2020
Deixalla retirada. Autor: Aleix Comas
14/04/2020

El Consorci del Ter també ha realitzat actuacions i en preveu més en diferents espais en custòdia

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en les últimes setmanes, ha iniciat diferents actuacions -contractades d’emergència- al llarg de gran part del riu Ter i d’afluents després de l’episodi del temporal Gloria que va afectar la conca del Ter en la seva pràctica totalitat, deixant grans volums amuntegats de residus orgànics i inorgànics que varen quedar acumulats en tot l’àmbit fluvial. Aquests elements, molts dels quals tenen grans dimensions (brancada, soques, arbres sencers arrencats per la riuada), així com plàstics, pneumàtics... cal treure’ls d’aquests indrets el més aviat possible.

Les empreses que estan executant els treballs són Gil Forestal S.L. a l’Alt Ter; Forestal Soliva des de Susqueda fins a la riera d’Osor (i també riera d’Osor, Llémena, Brugent i Terri); Sala Forestal fa l’Onyar, Gotarra i Daró; i Alameda-Torrent fa el tram aigües avall de la riera d’Osor.

D’altra banda, des del Consorci del Ter també s’ha actuat puntualment en diferents espais (illa de la Pilastra, Torelló...) i està previst fer-ho a d’altres espais en custòdia fluvial de riberes del baix Ter. En concret es restaurarà i arranjarà la xarxa d’itineraris de descoberta dels espais en custòdia i es faran actuacions de conservació d’hàbitats i espècies de flora i fauna, on s’inclou la tortuga d’estany, el turó europeu i els hàbitats, basses temporals mediterrànies i boscos en galeria.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/05/2020 a les 15:37h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Passeig del Ter, 2 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona