Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:15/05/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Participem en una aula de debat organitzada pel Life+ Alnus sobre activitats recreatives en boscos de ribera

Participem en una aula de debat organitzada pel Life+ Alnus sobre activitats recreatives en boscos de ribera

09/04/2021
Inici de l'aula de debat
12/04/2021

La directora del Consorci del Ter, Teia Puigvert i el tècnic de projectes, Roberto Merciai, van participar el 9 d'abril en una aula de debat organitzada pel Life+ Alnus sobre activitats recreatives en boscos de ribera. L'objectiu era, d'una banda, explorar fórmules per compatibilitzar la gestió dels boscos de ribera amb les activitats recreatives que es desenvolupen en aquest espai fluvial emblemàtic i d'interès de conservació prioritària a la Unió Europea; i d'altra banda, consensuar possibles actuacions orientades a ordenar aquestes activitats per tal de garantir la conservació i recuperació d'aquests boscos de ribera.

Els espais riparis són molt apreciats per desenvolupar-hi activitats recreatives relacionades, per exemple, amb el senderisme i les passejades, la pesca, el bany, el piragüisme o altres activitats esportives i d'aventura. La intensitat creixent en l'ús d'aquests entorns, els exposa a un progressiu deteriorament degut a l'impacte, per mala praxis o desconeixement, dels usuaris que s'acosten a les ribes del riu amb voluntat de guadir-ne.  

Els boscos de ribera són un dels valors naturals més emblemàtics i d'alt valor ecològic que es posen en risc si persisteixen algunes pressions relacionades amb la seva sobrefreqüentació: molta gent concentrada en determinats trams, obertura d'accessos innecessaris, o l'abandonament de deixalles i restes. 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 06/05/2021 a les 16:17h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona