Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | AMB ESTILS | VERSIÓ SOBRETAULA

Consorci del Ter

Data oficial:18/04/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter contracta una actuació de control de flora exòtica invasora a l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona

El Consorci del Ter contracta una actuació de control de flora exòtica invasora a l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona

Foto
Control invasores, ailant
Foto
Control invasores, ailant
Foto
Control invasores, robínia
26/04/2021

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter de 14 d’abril va aprovar la contractació de treballs de control de flora exòtica invasora a l’espai en custòdia fluvial les Deveses d’en Bru de Girona per un import de 5.841,94 euros (IVA inclòs) a Galanthus, Estudi i divulgació del medi natural. Un import que es finança a través del conveni de cooperació interadministratiu entre el Consorci del Ter i l’Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial a la ciutat, signat el març de 2020.

L’objectiu de l’actuació és millorar l’estat de conservació dels hàbitats presents a l’espai i evitar que les espècies invasores penetrin en els hàbitats clau de l’espai Riberes del Baix Ter i es dispersin a través del riu Ter. Aquest tipus d’actuacions són necessàries, de forma periòdica, per eliminar plantes al·lòctones, prioritzant les espècies amb el més alt potencial invasor, que suposen una amenaça directa per a les espècies autòctones.

L’any passat ja es va portar a terme una primera actuació d’eliminació de la flora exòtica invasora. Enguany els treballs aniran destinats; d’una banda, a eliminar nous nuclis de plantes al·lòctones que no s’havien tractat i, d’altra banda, a tractar els peus que hagin rebrotat. A nivell d’espècies es posarà especial atenció a l’ailant (Ailanthus altissima) i a la robínia (Robinia pseudoacacia). Aquesta última és una espècie molt abundant a les Deveses d’en Bru; aquest any però s’actuarà només al rodal localitzat al llarg del camí secundari que porta del camí principal a l’aguait de la bassa, uns 200 metres quadrats. El tractament tant d’ailant com de robínia es farà seguint el protocol establert per la Diputació de Girona. També es controlaran altres espècies presents a la finca com l’auró americà (Acer negundo), el plomall de la pampa (Cortaderia spp), la iuca (Yucca sp), l’acàcia de tres punxes (Gleditsia triacanthos), la troana (Ligustrum japonicum), el fals miraguà (Araujia sericifera), el mirabolà (Prunus cerasifera) o el piracant (Pyracantha coccinea). 

El Consorci del Ter té un acord de custòdia fluvial en aquest espai des del 2019, signat amb la propietat de la finca –la família Masó Bru- amb l’objectiu de conservar els elements i valors naturals, culturals i paisatgístics de l’espai.

Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 09:34h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona