Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:24/06/2021

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Col·laborem en una acció de neteja a l'espai fluvial dels rius Ter i Freser a Ripoll amb la participació d'alumnes de l'Institut Abat Oliba

Col·laborem en una acció de neteja a l'espai fluvial dels rius Ter i Freser a Ripoll amb la participació d'alumnes de l'Institut Abat Oliba

15/05/2021
Acció de neteja a Ripoll
15/05/2021
Acció de neteja a Ripoll
15/05/2021
Acció de neteja a Ripoll
15/05/2021
Acció de neteja a Ripoll
15/05/2021
Acció de neteja a Ripoll
17/05/2021

Es van retirar 260 quilos de residus en el marc de la campanya Let's Clean Up Europe

Un centenar d'estudiants de 3r d'ESO de l'Institut Abat Oliba de Ripoll van participar el 15 de maig en una neteja de l'espai fluvial en diversos punts dels rius Ter i Freser al seu pas pel municipi i en el marc de la campanya internacional Let's Clean Up Europe. L'activitat es va vincular al servei comunitari que porten a terme els estudiants. L'acció es va coordinar conjuntament entre el Consorci del Ter, el Consell Comarcal del Ripollès, l'Ajuntament de Ripoll i l'Institut Abat Oliba, i es va comptar amb la col·laboració de Protecció Civil, Creu Roja Ripoll i el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, que coordina l'acció en clau nacional i va facilitar bosses, sacs i guants per la recollida. 

El president del Consell Comarcal del Ripollès i vocal del Consell de Govern del Consorci del Ter, Joaquim Colomer, també va participar a l’activitat i va destacar que aquesta el que pretenia era ser “conscienciadora i que ajudi a tenir els nostres entorns més nets i més agradables”. També va detallar que no s’havia obert al públic general per evitar aglomeracions de persones. I és que l'acció tenia la voluntat de contribuir a la conservació dels rius i del medi natural, així com inculcar aquests valors als adolescents.

En concret, els alumnes van netejar la finca en custòdia fluvial que té el Consorci del Ter a la zona del Roig, a més dels espais fluvials de la font del tòtil, can Guetes i la devesa del Pla. A cadascun d’aquests indrets el Consell Comarcal del Ripollès hi va ubicar contenidors per compilar els residus en funció de la fracció. En total es van recollir 140 quilos de ferralla i 120 quilos de residus de diversos tipus que no s'han pogut valoritzar i que es tractaran com a rebuig. Pel que fa a la ferralla, aquesta s'ha traslladat a la deixalleria de Ripoll perquè es pugui destriar i reciclar. El rebuig es traslladarà al Centre de tractament de residus municipals d’Osona i el Ripollès, ubicat a Orís.

El Let's Clean Up Europe és una acció que es duu a terme a tota la Unió Europea per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure la sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges o marges de rius. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 21/06/2021 a les 12:39h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona