Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:27/09/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Instal·larem dues barreres metàl·liques per regular l’accés motoritzat als espais en custòdia fluvial de les Deveses d’en Bru a Girona i la finca l’illa i els Planters de Colomers-Foixà, dins l’espai Xarxa Natura 2000 Riberes del Baix Ter

Instal·larem dues barreres metàl·liques per regular l’accés motoritzat als espais en custòdia fluvial de les Deveses d’en Bru a Girona i la finca l’illa i els Planters de Colomers-Foixà, dins l’espai Xarxa Natura 2000 Riberes del Baix Ter

11/05/2021
Estat de la barana de fusta trencada
11/05/2021
Pintades al refugi de ratpenats
11/05/2021
Estat de la destrossa a la coberta del refugi de ratpenats
05/07/2021

L’objectiu és evitar actes vandàlics i la sobrefreqüentació que en pot malmetre la conservació

El Consell de Govern del passat 16 de juny va aprovar la contractació d’obres d’ordenació d’ús públic i arranjament de desperfectes als espais en custòdia fluvial del Consorci del Ter de les Deveses d’en Bru de Girona i de l’illa i els Planters al terme municipal de Foixà per un import de 5.833,08 euros (IVA inclòs) a l’empresa Alameda-Torrent, S.L.U. En concret s’instal·laran dues tanques metàl·liques, una a l’entrada de cada un dels espais, inclosos en la Xarxa Natura 2000 “Riberes del Baix Ter” i es repararà el refugi de ratpenats de les Deveses d’en Bru. Els treballs es faran amb finançament de la Diputació de Girona.

L’actuació es porta a terme per evitar l’accés motoritzat a l’interior ja que la sobrefreqüentació, sobretot de trànsit rodat, pot provocar efectes indesitjats sobre la conservació d’aquests indrets i afavorir actes vandàlics. A les Deveses d’en Bru, recentment, ha aparegut trencada la barrera de fusta existent i s’ha malmès el refugi de ratpenats. Per aquest motiu, en aquest mateix contracte, hi ha previst l’arranjament del refugi amb la retirada de runes, la restauració de la coberta plana ventilada, i també es preveu tornar a pintar l’exterior. D’altra banda, a Foixà arran de la finalització de les obres de reparació de la resclosa ha quedat obert un accés rodat que convé regular i evitar així la circulació per l’interior de la finca en custòdia.

L’accés de vehicles motoritzats compromet les comunitats vegetals i animals que hi habiten, i suposa un risc que s’hi duguin a terme actes vandàlics com fogueres, festes il·legals, destrossa dels elements de senyalització dels itineraris o refugis de fauna, entre altres. Les noves tanques que s’instal·laran s’integraran el màxim possible a l’entorn natural.

Darrera actualització d’aquest contingut: 26/09/2022 a les 10:40h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona