Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:04/12/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci ha renovat el conveni de col·laboració amb ATL que ha permès millorar la senyalització de diferents elements interpretatius i de seguiment d’itineraris en espais en custòdia fluvial i d'espais naturals emblemàtics del Ter

El Consorci ha renovat el conveni de col·laboració amb ATL que ha permès millorar la senyalització de diferents elements interpretatius i de seguiment d’itineraris en espais en custòdia fluvial i d'espais naturals emblemàtics del Ter

Novembre 2021
Alguns dels nous cartells renovats
Novembre 2021
Un dels nous cartells situat al mirador de Sant Benet
2021
Renovació senyalització de seguiment de la Ruta del Ter
22/11/2021

Altres accions que s’han portat a terme són treballs tècnics, campanyes d’educació ambiental, revisió i instal·lació de caixes-niu i reforç i manteniment de la senyalització de la Ruta del Ter

El Consorci del Ter i l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) han firmat aquest any un conveni de col·laboració que, a més de recolzar l’activitat general del Consorci, ha permès renovar part de la senyalització interpretativa i de seguiment de diferents espais de la conca del Ter, així com realitzar actuacions de regulació d’ús públic i portar a terme tasques encaminades a la millora d’espècies de fauna i flora fluvial; a més d’accions de protecció i conservació del medi natural.

Des del Consorci del Ter s’han contractat treballs de subministrament i instal·lació de senyalització en diferents espais en custòdia i indrets emblemàtics del riu Ter. Les circumstàncies meteorològiques d’insolació i humitat, i en alguns casos, determinades pràctiques incíviques (pintades, grafits), suposen un desgast d’aquests elements de senyalització, reduint la seva funció informativa. L’objectiu és mantenir en bon estat aquesta senyalització; també s’ha aprofitat per instal·lar elements nous. S’han substituït, arranjat i/o instal·lat una vintena de cartells, plafons i banderoles. El material s’ha dissenyat seguint el Manual Tècnic de Senyalització d’Espais Naturals Protegits de la Generalitat. La senyalització s’ha instal·lat i/o renovat a la zona de la colònia Llaudet a Sant Joan de les Abadesses, la finca en custòdia fluvial la Bardissa-Matabosch de Torelló, a Susqueda, a Bescanó i a Sant Gregori, a les Hortes i Deveses de Salt, a l’illa de Pedret i el Bosc de Can Salvatella a Girona, a Sobrànigues, a Foixà i a l’illa d’Avall a Jafre. A Osona també s’han retirat dues fites de la Ruta del Ter que estaven situades en dos punts on actualment no hi passa el recorregut. El subministrament i instal·lació d’aquests elements d’ús públic ha ascendit a 7.491,48 euros.

A través de la col·laboració amb ATL també s’han portat a termes accions encaminades a la divulgació i sensibilització ambiental i territorial amb xerrades als centres educatius sobre el riu Ter o el muntatge i instal·lació de caixes-niu. A més s’han realitzat millores a la Ruta del Ter pel que fa a manteniment i millora del traçat, canvi de senyalització de plaques i adhesius de seguiment del recorregut sobre el terreny i de reforç de senyalització malmesa del temporal Gloria.

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2022 a les 13:46h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona