Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/01/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter elabora una diagnosi preliminar dels diferents espais en custòdia fluvial

El Consorci del Ter elabora una diagnosi preliminar dels diferents espais en custòdia fluvial

12/01/2021
Deveses d'en Bru
03/12/2021

Les fitxes s'ha realitzat amb la col·laboració del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i serviran per emmarcar les actuacions futures a desenvolupar i que siguin coherents amb el Marc Acció Prioritària de la Xarxa Natura 2000

El Consorci del Ter té endegada una línia de treball basada en la conservació dels espais fluvials emmarcada en la custòdia fluvial. Actualment, gestiona 7 espais emblemàtics del riu Ter que suposen més de 200 hectàrees i en porta la gestió a través de diversos convenis de custòdia fluvial, fets tant amb particulars com amb ens públics (ajuntaments, Agència Catalana de l'Aigua). La gestió que es vol portar a terme en aquests espais es basa en el desenvolupament d'actuacions que permetin la millora i conservació dels hàbitats i de les espècies pròpies dels espais fluvials, bona part d'ells inclosos a la Xarxa Natura 2000 pels seus valors naturals, tot fent-la compatible amb un ús públic racional i sostenible. En aquests espais s’hi realitza una gestió activa per a millora-ne els ecosistemes fluvials, els boscos de ribera i les comunitats de flora i fauna existents així com, en alguns d’ells, ordenar-ne l’ús públic amb itineraris de descoberta.

Aquest 2021 els serveis tècnics del Consorci del Ter, amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, han elaborat una diagnosi preliminar de cada un dels espais en custòdia per tal d'emmarcar les actuacions futures a desenvolupar i que aquestes siguin coherents amb el Marc Acció Prioritària de la Xarxa Natura 2000 (ACT BIO). En aquesta diagnosi, que podeu consultar com a fitxes, aquí, s'hi recull informació sobre els valors naturals, els usos públics i la gestió de l'espai, entre altres.

Actualment el Consorci del Ter té convenis de custòdia a El Roig a Ripoll, Matabosch-La Bardissa Torelló, Ribes del Ter entre Bescanó i Sant Gregori, Deveses d'en Bru a Girona, Pla d'en Xuncla a Sarrià de Ter, Colomers-Foixà i Illa d'Avall a Jafre. 

Darrera actualització d’aquest contingut: 27/01/2022 a les 13:25h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona