Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:07/07/2022

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > El Consorci del Ter contracta la redacció de l’última fase del Pla d’Usos sobre serveis i activitats recreatives al riu Ter, per tenir-lo a punt d’aquí un any

El Consorci del Ter contracta la redacció de l’última fase del Pla d’Usos sobre serveis i activitats recreatives al riu Ter, per tenir-lo a punt d’aquí un any

Arxiu
Vista del riu Ter
26/04/2022

L’objectiu és ordenar l’activitat social i econòmica a l’entorn del riu, de manera sostenible, bo i preservant els valors naturals i paisatgístics de la conca

El darrer Consell de Govern del Consorci del Ter que va tenir lloc el 20 d’abril a Manlleu va aprovar la contractació de la redacció final del Pla d’Usos sobre serveis i activitats recreatives al riu Ter a l’empresa SERPA, Enginyeria i Consultoria Ambiental, S.L. per un import de 14.450 euros, IVA exclòs. Es comptarà amb la coordinació, col·laboració i supervisió dels serveis tècnics del Consorci del Ter. Es tracta de l’últim impuls per tenir el document definitiu.

L’objectiu del document és ordenar la presència de serveis i activitats recreatives existents i potencials a la conca, d’acord a uns criteris ambientals i de seguretat, per tal d’estimular l’activitat social i econòmica a l’entorn del riu, de manera sostenible, bo i preservant els valors naturals i paisatgístics. Aquest Pla d’Usos es redacta per al curs principal del riu Ter, que serà objecte de mesures d’ordenació concretes. Tanmateix, inclourà determinacions genèriques que, mitjançant l’instrument que s’estableixi, podrien ser aplicables a nivell de tota la conca: tot el recorregut dels rius Ter (208 quilòmetres), Freser i Daró i tots els seus afluents. En paral·lel, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de la Cellera de Ter ja estan tramitant els Plans d’usos dels embassaments de Sau i el Pasteral, i es treballarà coordinadament amb els ens encarregats de la redacció d’aquests documents.

El Pla ha de regular el desenvolupament de totes les activitats recreatives i serveis de lleure que s’efectuïn a la conca del Ter en major o menor mesura, adaptant-se a la normativa existent i desenvolupant noves regulacions i ordenacions que permetin compatibilitzar la preservació del medi amb el seu gaudi.

El termini de l’execució dels treballs de redacció del pla i lliurament de la documentació serà de com a màxim un any.

El Consorci del Ter, en representació dels ajuntaments consorciats, amb el suport de la Diputació de Girona i en coordinació amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el Servei de Planificació de l’Entorn Natural i els serveis territorials del Departament de Territori a Girona, ja va redactar l’any 2018 un document d’avanç del Pla d’Usos sobre serveis i activitats recreatives al riu Ter. Paral·lelament a la redacció del document d’abast es va iniciar el procediment d’avaluació ambiental. El document inicial estratègic es va presentar a l’autoritat competent l’1 d’agost de 2018. Es va obtenir el document d’abast que ha de regir l’Estudi Ambiental Estratègic l’abril de 2019. El document d’abats incorpora les aportacions rebudes per part d’11 administracions. Ara, es podrà dur a terme la última fase, gràcies a una subvenció rebuda de 20.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a través d’una línia d’ajuts destinada a sufragar les despeses per a la redacció de plans d’usos per a trams fluvials en l’àmbit de les conques internes.

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/07/2022 a les 12:59h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona