Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:29/02/2024

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Trobada de Comitès Ambientals de centres educatius de secundària del Gironès i el Pla de l’Estany a les Deveses d’en Bru de Girona

Trobada de Comitès Ambientals de centres educatius de secundària del Gironès i el Pla de l’Estany a les Deveses d’en Bru de Girona

04/05/2022
Fotografia de grup dels participants
04/05/2022
Dinamització del joc "Pioners de riu"
04/05/2022
Activitat de valoració de l'estat del riu
05/05/2022

Uns 75 alumnes de set instituts i escoles van participar en quatre activitats d’educació ambiental organitzades en aquest espai en custòdia fluvial del Consorci del Ter

El 4 de maig uns 75 alumnes i 15 docents de 7 centres educatius del Gironès i el Pla de l’Estany van participar en una trobada de Comitès Ambientals d’alumnes que cursen ESO a les Deveses d’en Bru de Girona. La jornada, coordinada per Tosca Serveis Ambientals d’Educació i Turisme (en el marc de l’assessoria del Programa Escoles Verdes de les comarques gironines), va comptar amb la col·laboració del Consorci del Ter i l’Associació La Sorellona, en la realització dels tallers i activitats que es van portar a terme a l’espai.

Es van realitzar quatre activitats que tenien com a objectiu posar en valor l’espai Deveses d’en Bru així com la seva fragilitat i amenaces (valoració de l’estat del riu, pautes de comportament en un espai fluvial, flora invasora, impactes sobre el riu a través del joc “Pioners de riu”). Els participants es van dividir en quatre grups, que van anar realitzant els diferents tallers de forma rotatòria. Paral·lelament, l’alumnat participant també va realitzar una recollida de residus dins la campanya del Clean up day.

Els centres educatius participants van ser l’Institut Salvador Espriu i l’Institut Vallvera de Salt; l’Institut Santiago Sobrequés, l’Institut Santa Eugènia, la Salle i el FEDAC Sant Narcís de Girona; i l’Institut Brugulat de Banyoles.

Les Deveses d’en Bru és un espai de gaire bé 32 hectàrees on el Consorci del Ter té un acord de custòdia del territori amb la propietat privada per 10 anys, prorrogable, firmat el 2019. L’objectiu del conveni és recuperar i conservar les Deveses d’en Bru i permetre la millora i conservació dels hàbitats i les espècies pròpies d’un espai periurbà fluvial inclòs a la Xarxa Natura 2000 pels seus valors naturals, tot fent-lo compatible amb un ús públic racional i sostenible. També, el 2021 el Consorci del Ter, juntament amb l’Ajuntament de Girona, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Associació La Sorellona va signar un acord de custòdia fluvial (2021-2024) amb l’objectiu de garantir la protecció i desenvolupament de l’ecosistema aquàtic dels rius de Girona. Una part de les activitats s’ha finançat a través del conveni de cooperació interadministratiu entre el Consorci del Ter i l’Ajuntament de Girona per a la gestió dels espais naturals en custòdia fluvial de la ciutat.

Darrera actualització d’aquest contingut: 23/02/2024 a les 12:22h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona