Accés directe als continguts
MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS | VERSIÓ MÒBILS

Consorci del Ter

Data oficial:09/06/2023

Capçalera
Portada > Actualitat > Notícies > Les activitats del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” que compta amb la col·laboració de Dipsalut han reunit més de 250 persones aquesta primavera

Les activitats del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” que compta amb la col·laboració de Dipsalut han reunit més de 250 persones aquesta primavera

15/05/2022
Taller de pesca científica a la Cellera de Ter
30/04/2022
Sortida de descoberta del veïnat d'Esclet a Cassà de la Selva
11/04/2022
Passejada amb marxa nòrdica amb el Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt
26/04/2022
Taller d'anellament d'ocells amb MIFAS, Riudellots de la Selva
09/05/2022
Taller plantes medicinals amb joves de la Fundació Oscobe, Girona
22/06/2022

S’han organitzat 12 tallers dirigits a escolars, col·lectius amb risc d’exclusió social i obertes a la ciutadania amb inscripció prèvia

El Consorci del Ter porta a terme per novè any consecutiu activitats que combinen el coneixement de la natura amb la promoció de la salut a través del projecte “Salut i Natura inclusiva a la Vora del Ter” que compta amb la col·laboració de Dipsalut. Les activitats d’educació i sensibilització ambiental que van començar a finals de gener i s’allargaran fins a finals de setembre han reunit aquesta primavera 253 persones. S’han organitzat un total de 12 propostes adreçades a escolars, col·lectius específics amb risc d’exclusió social, així com d’obertes a la ciutadania que requerien d’inscripció prèvia.

Les activitats adreçades a col·lectius específics han estat les següents: una passejada amb marxa nòrdica amb el Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt l’11 d’abril, un taller d’anellament d’ocells amb usuaris del Centre Ocupacional MIFAS de Riudellots de la Selva el 26 d’abril, un taller de plantes medicinals a Girona amb joves del mòdul de jardineria de la Fundació Oscobe, una revisió de caixes-niu a Colomers/Foixà amb el grup d’alfabetització de Càritas Girona el 17 de maig, una sortida de descoberta amb cadira joelëtte per la Ruta del Ferro entre Sant Joan de les Abadesses i Ogassa amb membres de l’Associació Comarcal per a la Promoció i Ajuda de les Persones amb Discapacitat del Ripollès el 21 de maig, i un taller de pesca científica a Sant Ponç a Girona amb joves que participen al programa Singulars de la Fundació Oscobe el 3 de juny.

Pel que fa a les activitats amb escolars es van portar a terme dues jornades de revisió de les caixes-niu que els mateixos estudiants havien col·locat a l’hivern. L’activitat va tenir lloc el dia 11 de maig, al matí amb els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric de Salt al Pla dels Socs, i a la tarda amb una desena d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Carles Rahola de Girona a les Deveses d’en Bru, en el marc del servei comunitari. També, amb l’escola Vilagran de Salt, amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO es va portar a terme una doble sessió, teòrica i pràctica, sobre l’anellament d’ocells els dies 3 i 7 de juny, respectivament.

Respecte a les activitats obertes se n’han organitzat tres. Una sortida naturalista de descoberta dels valors naturals del veïnat d’Esclet a Cassà de la Selva el 30 d’abril, un taller de pesca científica a la Cellera de Ter el 15 de maig i una activitat d’iniciació a la marxa nòrdica a Ripoll el 25 de maig.

Aquestes activitats les han dirigit entitats, empreses i associacions de natura del territori com la Sorellona, Natura Montfred, Cal Cigarro, Nordic Walking Girona i l’Associació d’Educació Ambiental Alt-Ter, a més de tècnics del Consorci del Ter.

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/06/2023 a les 11:05h
Consorci del Ter

Seu administrativa:

Plaça de les Dones del Ter, 1 (Museu del Ter)

08560 - Manlleu - Tel. 93 850 71 52 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)


Seu tècnica:

Factoria Cultural Coma-Cros - C/Sant Antoni,

1 - 17190 - Salt - Tel. 972 40 50 91 / 649 900 252

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona